Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

I ara, què?

 

Ara mateix no hi ha projecte. Així de simple i alhora de dur. I és que el fet de no saber si es conservarà la categoria o no, òbviament, ho deixa tot en l'aire. El tema és senzill, quin projecte li hem de vendre a les futures jugadores? Perquè no és el mateix estar a Primera o a Segona.

Pels volts de les vacances de Nadal la directora esportiva deia que havien après la lliçó d'altres anys -d'anar a fitxar i que tot el més interessant ja tingués equip-, i que per això ja s'havien posat mans a l'obra. Perfecte. El problema és que no comptaven que la situació a hores d'ara fos tan complicada i que el primer any del 'projecte' que ens van presentar aquest estiu fos un fracàs de tals dimensions. Un daltabaix que ha tirat per terra el primer any de l'aposta de futur a tres o quatre anys vista. Una primera temporada en què en comptes de posar la base dels propers ha estat, intentant veure el got mig ple, d'aprenentatge per a tothom, perquè serveixi d'experiència, com ha dit la directora esportiva, Titi Camuñez, en una recent entrevista al diari La Grada. I mentre, la resta d'equips van treballant, renovant els seus principals valors i temptejant el mercat venent realitats i ambició en comptes de fum. Armant projectes que donen els seus fruits i d'aquí que últimament equips que estaven en un segon pla han aconseguit fer un pas endavant reforçant-se bé i lluitant de la meitat de la taula en amunt, com pot ser el cas de l'Sporting Huelva, Levante, Tenerife, Real Sociedad... Tristament tot el contrari que nosaltres.

Sincerament, més enllà del desenllaç final, em preocupa veure què fem a final de temporada si seguim a l'elit, perquè està clar que neteja se n'ha de fer per enèsima vegada. L'equip no ha respost com s'esperava i s'hauria de fer un conjunt pràcticament nou. Perquè no ens enganyem, ara mateix, si jo hagués de fer una llista de qui em quedo, aquesta seria curta, amb sis o set noms n'hi hauria prou. Trist, molt trist. Per tant ja hi tornem a ser, com hem d'anar a fitxar? Què oferim? Com convencem a jugadores de venir a l'Espanyol més enllà dels arguments de la història i la solera que va tenir la secció ja fa tants anys que quasi ni ho recordo? Qui voldrà venir després d'una temporada així i de la davallada de les últimes campanyes? Aquí és on entra en escena el club. Qui ha de replantejar-se quin model vol, qui l'ha de capitanejar i qui ha de posar, com al primer equip, diners i recursos a sobre la taula per poder reflotar la secció. I això demana el doble de pressupost d'enguany, entre moltes altres coses. Sense cap mena de dubte cal asseure's i plantejar una verdadera revolució que ens tregui de l'ostracisme. La secció s'ho mereix. Mentre però, seguirem creuant els dits perquè arribi una reacció que ens tregui del descens. En cas contrari, com diuen en castellà: 'Apaga y vámonos'.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta