Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

El llegat de Carme Nieto

 

El passat 29 de març, durant el partit entre Barça i Rosengård, vaig conèixer Carme Nieto al plató de Barça TV. Aquesta dona entusiasta i emprenedora és una pionera del futbol femení al nostre país. Va ser una de les integrants de l'equip blaugrana que va jugar, el 25 de desembre del 1970 a les ordres d'Antoni Ramallets, un dels primers partits de futbol femení a l'estat espanyol, un enfrontament de caràcter benèfic entre el Barcelona i el Centelles al Camp Nou.

Carme era aleshores una jove apassionada del futbol i una culer acèrrima. Es va llançar a l'aventura de vestir-se de curt quan el diari 'Tele/Express' va publicar un anunci sota el títol 'Es busquen noies per jugar a futbol'. No s'ho va pensar dues vegades tot sabent que seria blanc de burles i que alguns aficionats la increparien amb el famós «vete a fregar».

Res va frenar aquesta dona valenta, que va desafiar els convencionalismes i prejudicis per practicar la seva gran passió. Dençà d'aquell partit, sacrificava els seus dies de festa per entrenar i jugar amb el Barça.

El cas és que Carme Nieto va vibrar com ningú amb el pas històric del Barça a les semifinals de la Champions. Ella també va voler estar present en aquesta fita. En el seu dia va posar la primera pedra d'un projecte que creix a passos de gegant i ara se sent orgullosa d'un equip que congrega milers de seguidors i que s'ha colat entre els quatre millors d'Europa.

Carme analitzava les jugades de Vicky, Alexia i Unzué amb la veu de la saviesa i de l'enginy. No va dubtar en assegurar, amb el gol de Jenni, que «si aquest gol el fa Messi, és portada a tots els diaris esportius». Vam haver tots de donar-li la raó.

Carme diu que si el Barça arriba a la final, organitzarà un viatge a Cardiff amb totes les veteranes de l'ABJ (Agrupació Barça Jugadors). I així serà perquè aquesta dona assoleix tot el que es proposa. La seva empenta, com la de totes les dones que han enderrocat barreres, ha permès que avui el futbol femení professional esdevingui una realitat i que el Barça sigui un referent.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta