Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

'Operació futur'

 

El Barça Femení ja ha despertat del plàcid somni de la Champions i ara s'ha de centrar en la Lliga i la Copa, les dues fites reals d'aquesta temporada. La competició europea ha conclòs amb una nota molt alta, amb matrícula d'honor, havent plantat cara al gegant PSG de Shirley Cruz, Cristiane, Lawrence i Formiga. Ha estat un adéu a Europa amb orgull i molta dignitat, però toca baixar a la terra. Resten quatre finals a la Lliga i el Barça no es pot relaxar si vol seguir aspirant al títol. El tram final de la competició serà trepidant.

Sens dubte, el Barça ha fet els deures i es troba allà on aspirava a estar a principis de temporada: havent culminat una trajectòria de Champions impecable i amb els títols de Lliga i Copa a l'horitzó. Missió complerta. Dit això, i tal com va apuntar el president Bartomeu, «això no s'acaba aquí». Ni molt menys.

Markel Zubizarreta, director esportiu de la secció i mà dreta de l'entrenador, ja fa setmanes que treballa de valent en la confecció de la propera plantilla. La idea és dissenyar un equip amb un plus de qualitat i que mantingui l'ADN Barça. Hi haurà, com a mínim, la baixa de quatre o cinc jugadores. N'hi ha que gairebé no han disposat de minuts aquesta temporada i ja han complert la seva missió de fer gran la secció femenina i n'hi ha que no han acabat de consolidar-se a l'equip.

La idea és reforçar totes les línies, tal com ha anunciat el propi Xavi Llorens, amb la incorporació d'una davantera 'top' i desequilibrant, una migcampista ràpida i amb visió de joc i una defensa potent i corpulenta, que sigui capaç de fer front al potencial físic de les rivals franceses, alemanyes i angleses. En definitiva, es vol configurar un equip per fer un pas endavant a Europa i mantenir l'hegemonia a la Lliga.

El club incrementarà els recursos que destina a la secció però tampoc tirarà la casa per la finestra. La consigna és créixer de forma gradual, pas a pas i amb seny, fent gairebé 'malabarismes' amb les xifres per tal de seguir en aquesta línia ascendent. L''operació futur' està en marxa. El repte és majúscul i no hi ha temps a perdre.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta