Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Creure

 

El primer pas perquè de debò hi hagi un canvi en el futbol femení ha de començar per les pròpies jugadores. S'ho han de creure i hi han de creure. El pessimisme estèril amb la que molts ens referim quan parlem de futbol femení no ajuda en res. Donem per fet que tot el dolent que passa en aquest esport és normal, com ha passat sempre, ja ho entenem com habitual.

Els pitjors horaris d'entrenament? Pel femení.
Els pitjors espais o camps? Pel femení.
Horaris de partits diumenge a última hora? Pel femení.
La categoria on els àrbitres que comencen poden aprendre indiferentment del nivell? Pel femení.
Material, roba, vestidors...

Un munt de temes i aspectes que deixem passar sense ni tan sols lluitar per la injustícia que moltes vegades ens trobem. També és cert, no voldria ser injust, que hi ha clubs que sí que cuiden aquests temes. Però en comptes de veure-ho normal, ho trobem extraordinari.

És realment sorprenent la diferència que hi pot arribar a haver dins un mateix club entre un equip femení i un masculí. Dos equips iguals que lluiten cada diumenge per defensar l'escut i el club que representen no van en les mateixes condicions. L'equip masculí amb l'equipació nova de la temporada vigent, pitets nous, braçalet de capità lluent, farmaciola, ampolles d'aigua... I després l'equip femení, amb l'equipació de la temporada anterior, sense res o amb el just per tenir-les contentes. Llavors és quan un aficionat a la grada pregunta: «Aquest equip és del nostre club? Com va diferent...».

Tot passa per no acceptar aquest fet. Tot passa per fer-se valorar. Per sentir-se jugadores i exigir, sí exigir les mateixes condicions. Si un club no vol el femení, que sigui valent i ho admeti. Però si el té, que el cuidi com es mereix.

Ara que moltes de les jugadores han passat també a ser entrenadores és el moment de lluitar per les vostres nenes. Que no es trobin d'aquí a 10 anys que el futbol femení segueix sent tan poc valorat per alguns.

Jugadores, un pas endavant cada dia. Ho mereixeu i ho mereixen.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta