Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Amb molt marge de millora

 

«Enguany hi ha moltes jugadores noves i l'equip encara ha d'acabar d'adaptar-se i madurar una mica més. Tenim molt marge de millora». Les paraules de Sandra Paños, portera del Barcelona, són realment sinceres i explícites. El Barça no ha demostrat encara la seva millor versió. I ja va sent hora.

Sí, és cert que hem viscut golejades en la Lliga i que la primera ronda de la Champions es va resoldre per la via ràpida, sense problemes. El Barça se sent segur i es mostra superior davant rivals que, en recursos, estan per sota seu. Però quan arriben partits de nivell, davant contraris que planten cara i amb un potencial similar al del Barça, l'equip perd confiança, no s'acaba de sentir còmode i pateix massa.

La sensació és que el Barça no és capaç de donar un cop d'autoritat quan més ho necessita. Va passar davant l'Atlètico de Madrid. L'equip blaugrana va jugar amb l'onze de gala, un equip titular d'autèntic luxe. A escala individual, no hi ha discussió que una per una les jugadores són gairebé les millors de la Lliga en els seus llocs, però com a conjunt van ser inferiors a l'equip 'matalasser', van patir de valent i van treure un empat que sap a glòria.

Es podria dir que el Barça té en l'Atlètico a la seva 'bèstia negra' o que el 'virus FIFA' va ser més incisiu amb l'equip de Fran Sánchez (14 convocades) que amb el d'Ángel Villacampa (només 3), però la veritat és que, en el duel més decisiu de la temporada, s'esperava més d'aquest equip galàctic i ple d'estrelles.

Estem al novembre i ja és hora que l'equip se senti totalment adaptat. Si, com diu la Sandra Paños, «hi ha molt marge de millora», no hi ha gaire temps a perdre. Ja va sent hora que el Barça trobi la seva millor versió, abans que equips com Espanyol, València o Athletic en Lliga o rivals europeus a l'alçada de Rosengård, City o Montpellier a la Champions despertin de cop el Barça dels seus grans somnis.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta