Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Es busquen referents

 

Fa un parell de setmanes vam poder veure a la Dani Jarque un partit molt igualat entre l'Espanyol i el Valencia, que va acabar amb un 0-0 al marcador molt positiu per les barcelonines en el seu propòsit d'assolir la salvació com més aviat millor. Un partit en el qual no es va veure res excepcional dintre del camp però sí fora d'ell. Era el primer partit que l'exjugadora 'perica' Anair Lomba 'Lombi' jugava a la Dani Jarque des del seu fitxatge per l'equip valencià i l'afició la va rebre amb moltes mostres d'afecte i agraïment pel seu pas per l'Espanyol. La jugadora gallega va saber guanyar-se a l'afició amb les seves declaracions, els seus actes i amb la defensa que va fer de la samarreta dintre i fora del camp. Va ser referent dins del camp fins que una lesió la va apartar dels terrenys de joc, però, sobretot, va ser referent fora del camp.

En un món com el del futbol és molt necessari que hi hagi referents i ja no diguem del futbol femení. La identificació amb una jugadora crec que és imprescindible, i diria que obligatori, per aconseguir que l'afició faci costat a l'equip amb més força. Es necessiten jugadores que arrosseguin i siguin capaces de transmetre també fora del terreny de joc. En el cas de l'equip masculí de l'Espanyol podem trobar un exemple molt clar en l'arribada –ja fa unes temporades- de Gerard Moreno. Els 'pericos' tornen a tenir un ídol dintre i fora del terreny de joc i els més joves ja saben quina samarreta demanar.

A l'actual femení de l'Espanyol, en canvi, podem trobar bones jugadores. Jugadores compromeses i identificades amb el club i la ciutat, però a les quals els falta l'intangible que estic comentant. No es troba aquesta jugadora que destaqui per sobre de la resta, sigui per joc o per carisma i proximitat amb l'afició. Una referent com ho van ser en els últims anys la mateixa 'Lombi', o Débora García o Sònia Matías abans, que potser no van ser les millors jugadores que han passat per l'Espanyol a nivell tècnic, però que van saber connectar amb la massa social anant a actes, sabent utilitzar les xarxes socials i, sobretot, defenent la samarreta i honorant l'escut més enllà del seu lluïment personal.

El futbol també és jugar fora del camp, i si l'Espanyol vol tornar a ser un equip gran, ha de saber trobar jugadores que li donin un plus futbolístic, però també comunicatiu i aconseguir que les que ja hi són assumeixin el rol d'ambaixadores del club i facin un pas més. De ben segur, que l'afició s'identificarà més i s'aproparà al camp per conèixer-les.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta