Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

El planter, una aposta segura

 

Si el Barça no acaba guanyant la Lliga, una de les frases que més s'escoltaran per justificar que l'equip s'ha tornat a quedar a les portes del títol és la difícil adaptació de les jugadores estrangeres. És cert que aquest any l'arribada de fins a sis cares noves procedents d'altres lligues com Lieke, Duggan, Andonova, Bussaglia, Fabiana i Perle Morroni, aquesta última durant el mercat d'hivern, ha estat un hàndicap per al grup. El treball per a l'entrenador, Fran Sánchez, ha estat doble. D'una banda, el mateix tècnic s'ha hagut d'adaptar al futbol femení i, de l'altra, un nucli de l'equip molt important s'ha hagut d'integrar a una altra cultura, llengua, companyes noves, una lliga diferent i, sobretot, a un estil de joc molt particular.

Semblava fàcil per a Lieke Martens, la millor jugadora del món, adaptar-se a la filosofia Barça pel seu marcat perfil tècnic, la seva rapidesa i el seu joc desequilibrant. Però després d'un inici de temporada espectacular, sembla que les rivals li han pres la mesura a la davantera holandesa i ja no és capaç de lluir-se al camp tant com abans. Toni Duggan, golejadora de referència a la Premier, no acaba de mostrar la seva millor versió; Bussaglia té ofici i veterania, però no em sembla una jugadora decisiva; a Fabiana li ha colpejat la mala fortuna en forma de lesions i Andonova té una dura competència en el camp que no li permet tenir el protagonisme que desitjaria. Perle Morroni s'endevina més com un pegat provisional per suplir la lesió de Leila, que com una aposta seriosa de futur.

Davant d'aquest panorama, és normal que el Barça hagi tingut alguns entrebancs inexplicables que li han deixat en un lloc actual molt incòmode: pendent d'una ensopegada del seu màxim rival per poder aixecar la Lliga. Les estrangeres han aportat, sense cap dubte, un plus de qualitat molt important, però la integració a un nou grup requereix el seu temps.

De cara a la pròxima temporada es vol fer un nou salt de qualitat. I en aquest sentit, no està de més mirar de cara a jugadores del filial com Gemma Font, Claudia Pina, Candela Andújar i Anna Torrodà, que entrenen cada setmana amb el primer equip i que ja han participat en diversos amistosos amb molt bona nota. Elles ja tenen l'ADN Barça imprès en l'ànima i són una aposta segura.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta