Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

I ara què?

 

La derrota del Zaragoza a casa del Valencia va donar salvació a l'Espanyol aquest cap de setmana sense haver de jugar el seu partit. Una salvació matemàtica que arriba a falta d'una jornada per jugar-se i que farà que el partit de la pròxima jornada sigui –afortunadament- intranscendent.

Per segona temporada consecutiva, l'Espanyol ha hagut de patir fins a l'últim instant per seguir a la màxima categoria del futbol espanyol. I això és per a preocupar-se. Si l'any passat un dels principals problemes van ser les expectatives que es van vendre sobre el projecte -havia de portar l'equip a classificar-se amb comoditat per a la Copa de la Reina-. Aquest any, tal com va expressar al començament de temporada Joan Bacardit i que ha anat repetint tota la temporada, era salvar-se. Dues expectatives diferents i la mateixa classificació.

El que més em preocupa de tot és la sensació que l'Espanyol s'està acostumant a viure en aquesta situació i que inclús se celebrava aquesta fita una vegada es va saber que s'havia complert l'objectiu. Per sort, el mateix entrenador va explicitar l'endemà que no estava content amb aquesta situació. I encara sort, perquè no vull creure que ja estava bé salvar-se a la penúltima jornada. No vull acceptar que aquest sigui el límit d'aquest club i que "ja ens va bé". Ja fa temps que m'obligo a pensar que ja no podem viure del passat i que la història és això: història. L'Espanyol ha de treballar per a construir una nova història. Un nou relat que ens engresqui i ens faci gaudir. I això, inevitablement, s'ha de fer incorporant jugadores que pugin el nivell. Falta gol, falta maduresa i falta caràcter. I ho dic amb tot el respecte a la plantilla actual.

No m'he cansat d'animar-les i crec que mai he criticat gratuïtament, però ara que s'ha acabat la temporada és necessari fer una altra passa endavant. S'ha fet a la coordinació, a la banqueta i a la base, però falta el realment important: un equip millor. Aquest estiu veurem on vol arribar l'Espanyol. Si el projecte avança o continua al 'tran tran'. Confio en Lauren Florido i Joan Bacardit, i crec que per ganes no serà. Estic expectant. Doneu-nos una alegria.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta