Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Autocrítica i decisions

 

En una entrevista el passat mes de març a Mundo Deportivo, el vicepresident del Barça i màxim responsable de la secció femenina, Jordi Mestre, destacava que no guanyar la Lliga aquest any seria «un fracàs». Ningú vol escoltar aquesta paraula ara que s'ha tornat a escapar la Lliga per tercera temporada seguida, precisament el temps que porta l'equip com a professional, però és sens dubte la que més ressona en la ment dels aficionats.

Si mirem enrere, el Barça va tenir una època de clara hegemonia en el futbol femení espanyol. Guanyava títols amb autoritat. La seva aposta per aquesta secció era superior a la dels seus rivals i així va encadenar quatre Lligues seguides, del 2011 al 2015, i tres Copes en quatre anys. La secció era l'exemple a seguir, l'equip on les futbolistes somiaven jugar.

L'aposta del Barça va voler créixer a mesura que creixia l'interès pel futbol femení, la necessitat de fer justícia amb les futbolistes i l'anhel d'apropar-se al potencial dels grans conjunts europeus. Es va començar a mirar l'Olympique Lyonnais i el Wolfsburg com a referents per crear un projecte sòlid, però gradual, construït pas a pas, sense presses però sense pausa.

La primera pedra va ser la construcció d'una secció professional: major pressupost, fitxatges de primer nivell, entrenaments matinals i amb GPS, nutricionista, gimnàs i serveis mèdics exclusius... En definitiva, uns luxes que la majoria de clubs de la Lliga contemplen amb sana enveja.

Es va fitxar Lieke Martens amb la visió i l'encert de què pocs mesos després es va convertir en 'The Best', es va posar termini a la conquesta de la Champions com a objectiu a tres-quatre anys vista i es va gestar una imminent franquícia a la NWSL per vendre el producte del Barça femení també als Estats Units, però sembla que pel camí es va oblidar l'essencial, l'objectiu prioritari: guanyar la Lliga. Aquesta meta no s'ha assolit en els últims tres anys. Queda el consol de guanyar la Copa, que no és un torneig petit, però no taparà una temporada amarga. És moment de fer autocrítica i, per què no, de prendre decisions.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta