Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

El dilema de les rotacions

 

El Barça ha anunciat tres noves incorporacions per a la temporada vinent: la central de l'Ajax, Stefanie Van der Gragt, la migcampista del Lió Kheira Hamraoui i la portera mexicana Pamela Tajonar. S'hi haurà d'afegir aviat l'arribada de la defensa Andrea Pereira, procedent de l'Atlètic de Madrid, quatre fitxatges que responen a la màxima que predicava ja Xavi Llorens de fitxar no només per reforçar l'equip sinó també per debilitar el rival.

Se suposa, a més, que pujaran quatre futbolistes del planter que estan brillant amb llum pròpia al filial: Gemma Font, Claudia Pina, Candela Andújar i Anna Torrodà, les quals ja han entrenat aquest any cada setmana amb el primer equip i fins i tot han debutat a Primera Divisió. El salt al primer equip d'aquestes joies 'made in Barça' respon a la filosofia del club de prioritzar el planter davant l'arribada d'estrangeres. El tècnic Fran Sánchez, de la mà del director esportiu de la secció Markel Zubizarreta, ha decidit així mateix obrir la porta de sortida a jugadores com Olga García, Line Røddik o Ruth, que disposaven de molt pocs minuts.

Tot i això, mirant amb detall com quedarà configurada la plantilla de la temporada 2018/19, em ve al cap la mateixa qüestió que m'he plantejat al llarg d'aquesta campanya: Quin serà l'onze titular?

Impossible saber-ho. En una plantilla de 25 jugadores, totes d'altíssim nivell, la incògnita de saber qui jugarà cada setmana tornarà a ser la tònica habitual. L'excés de rotacions pot tornar a ser un problema per a aquest equip que, sincerament, a la recta final de la Lliga no donava la sensació de jugar com un conjunt que es coneix a la perfecció i que ha adquirit automatismes sinó més aviat com un bloc de figures que brillen per separat, com un concert on cada instrument va a la seva, sense seguir un mateix compàs.

Fran Sánchez justificava les rotacions al•legant que mantenia a les jugadores sempre alertes i que a més les alliberava del desgast lògic de disputar Lliga i Champions i d'atendre a la crida de les seves seleccions en un any pre-Mundial. No obstant això, l'abús de les rotacions pot provocar també un rendiment irregular en una competició, la Lliga, on es premia la regularitat. I si la Lliga torna a ser l'objectiu prioritari de la nova campanya, no es poden cometre els mateixos errors d'aquests dos últims anys. Les rotacions, per descomptat, tenen el seu sentit, però no hem d'oblidar que tenir una alineació de gala que jugui de memòria, que engresqui a l'afició i que doni oportunitats a les futbolistes del planter és el somni de molts 'culers'.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta