Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Les rotacions i els malpensats

 

De l'esperpèntic viatge del Barça al Kazakhstan, en la seva estrena a la Champions League, no només ens hem quedat amb l'amarg sabor d'una inesperada derrota (3-1) que, d'altra banda, esperem solucionar amb una remuntada èpica al Miniestadi. Ens hem quedat també amb dues lectures molt negatives d'un partit que havia de posar sobre la taula les virtuts d'un Barça que aspira a arribar a la final de la màxima competició europea però que, en canvi, ha flaquejat tot just començar.

Em refereixo a dos temes força indignants. En primer lloc, les inexplicables rotacions. Com és possible que quedin fora de la convocatòria quatre jugadores que són titulars habituals? Estem parlant de peces claus en el nou projecte blaugrana com Vicky Losada, Lieke Martens, Marta Torrejón i Mariona Caldentey.

Entenc que la passada campanya, el desgast físic de la Champions, la Lliga i els compromisos internacionals de cara al Mundial de França van passar factura a moltes jugadores i el resultat va ser que es va tornar a escapar la Lliga -per aquesta raó i per altres factors, per descomptat-. Fran Sánchez no vol que torni a succeir el mateix i vol dosificar les seves jugadores però, si us plau, la competició acaba de començar, les futbolistes encara estan fresques i no acusen cap cansament encara. Rotacions sí, però les justes i sempre justificades.

En segon lloc, em sembla lamentable que des d'alguns sectors, sobretot a Twitter, arran d'unes suposades paraules del Levante, que no he vist encara d'on procedeixen -no s'ha esmentat el locutor-, es qüestioni el brot de severa gastroenteritis que va afectar mig planter i va obligar a ajornar el partit davant l'equip 'granota'. De debò algú dubta de la paraula dels serveis mèdics del Barça? De debò és tan fàcil qüestionar l'ètica i la integritat d'un club?

M'ha semblat molt criticable la derrota al Kazakhstan, molt injustificades les rotacions tan precipitades però sobretot trobo molt tristes les reaccions que han posat en entredit la paraula del Barça. La rivalitat ha de ser sana, en qualsevol esport i en qualsevol faceta de la vida.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta