Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Més competència que mai

 

En aquest primer mes de la temporada ha quedat una cosa ben clara per a les jugadores del Barça: formar part de l'equip de gala estarà molt, molt car. Ningú pot relaxar-se. Hi ha futbolistes que en els últims anys s'han sentit indiscutibles, protegides per un seguit de seguidors i sota la confiança inqüestionable del cos tècnic. No obstant això, en un club de la màxima exigència i on els títols són una urgència, la competència per un lloc a l'onze de gala estarà més renyida que mai.

Ja sabem que les rotacions tornaran a ser la tònica enguany, però ningú posa en dubte que hi haurà un equip titular per als partits de màxima exigència i un altre per donar descans a les que arrosseguin més minuts. I aquest primer ja sembla definit. Em refereixo a l'onze que va jugar el partit de tornada davant el BIIK-Kazygurt al Miniestadi, un duel a vida o mort on la remuntada era poc menys que una obligació.

Fran Sánchez va tenir molt clar que havia de treure l'onze de les grans cites. I al terreny de joc no hi eren ni Alexia ni Andressa Alves, dues futbolistes que en els últims temps s'han guanyat el dret a ser indiscutibles i que segueixen tenint un rendiment esplèndid, però que han hagut de donar pas a dos talents emergents com Mariona i Patri, dues de les millors perles del nostre futbol. És gairebé impossible fer front al potencial, l'envergadura i la tècnica d'aquestes dues immenses jugadores mallorquines. S'han guanyat un lloc a l'onze de les grans cites per mèrits propis.

D'altra banda, Aitana i Andonova s'han convertit en revulsius de luxe, suplents que sempre estan a l'atura i estic convençuda que molt aviat les veurem com a titulars indiscutibles. I hi ha d'altres, com Melanie, Gemma, Bárbara o Bussaglia, que entenen que ara per ara tenen un paper secundari encara que igual de rellevant.

El Barça té una banqueta d'autèntic luxe. Les suplents podrien formar un segon equip que podria competir a la Lliga i lluitar pels primers llocs. L'ambiciós projecte del Barça contempla anar pujant esglaons i això implica tenir les millors jugadores en totes les posicions. És un privilegi per a totes elles formar part del Barça, però també han de mentalitzar-se que competir per guanyar-se un lloc a l'onze de gala estarà més car i més renyit que mai.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta