Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Menys egos i més sensibilitat

 

La signatura d'un conveni col·lectiu per al futbol femení apressa, però les primeres impressions estan deixant una imatge esperpèntica i, en certa manera, lamentable. Resulta que l'AFE -Associació de Futbolistes Espanyols- i els sindicats Futbolistes On i UGT es van reunir el passat 4 d'octubre a la seu del Consejo Superior de Deportes per començar a construir els fonaments d'un acord històric, un primer pas vital perquè el futbol femení es mogui en un entorn totalment professional.

S'han de decidir temes vitals com els salaris, establir horaris i vacances, tenir assegurances mèdiques de qualitat, la conciliació familiar i les claus del futur d'aquest esport. En definitiva, aconseguir unes condicions legals dignes i pròpies de la nova realitat que estan vivint les futbolistes.

Es van reunir totes les parts, però el resultat és que no es va avançar ni un mil·límetre. ¿La raó? La lluita d'egos entre els representants de cada associació. Hi va haver intercanvi d'acusacions, arribant fins i tot a alguns insults i falta de respecte. David Aganzo, president de l'AFE, li va deixar anar a Raquel Gonzalo, jugadora de l'Olímpic de Madrid: «Tu què sabràs! Tu no en tens ni idea!».

L'AFE ha assegurat que no es vol asseure a negociar amb la resta d'actors perquè han «de veure quina representativitat té cadascú per poder negociar», segons explica en un comunicat. Assegura que tenen el 90% del suport de les futbolistes però, sincerament, crec que aquesta xifra no els eximeix de la responsabilitat d'escoltar i pactar amb la resta de sindicats. Com més veus parlin millor, dic jo.

Un conveni serà sempre més efectiu si ho negocien entre tres que no pas entre dos o un de sol. Si hi ha la voluntat de buscar el millor per al futbol femení, tota opinió o iniciativa suma. En lloc d'estar pensant en 'a veure qui mana més' o en 'qui té més raó', seria més productiu seure a la taula amb humilitat i començar a dissenyar, amb sensibilitat i seny, els traços d'un conveni que comença a ser urgent.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta