Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

A què jugues, Barça?

 

Sense ànim de tirar més llenya al foc, des d'aquestes línies em faig una seriosa pregunta: ¿Algú sap a què juga aquest Barça? La sensació és que no hi ha una idea clara del joc que vol imprimir l'entrenador, de quin camí està seguint aquest equip per atrapar l'Atlético, de quines armes o ressorts cal tocar per redreçar el rumb quan ja s'està a 4 punts de distància. L'objectiu prioritari, per no dir l'obligació, d'aquesta temporada és guanyar la Lliga. No obstant això, el Barça ja va a remolc del seu etern rival i, si a la propera jornada es perd a casa davant l'equip 'matalasser', les blaugrana se situaran a 7 punts, una distància que es presumeix insalvable.

Més enllà de l'ensopegada davant el Levante i el Valencia, la qüestió que planeja en l'aire ja no és si s'aconseguirà atrapar l'Atlético sinó com. Algú sap quin és el pla? El Barça segueix sense mostrar-se com un bloc competitiu i conjuntat. Dóna la sensació que tantes estrelles al camp actuen per separat, ofuscades, cadascú a la seva manera, i que les victòries es decideixen més aviat pels detalls individuals que per una feina col·lectiva. El Barça no dóna una sensació real de perill. No es deixa la pell fins que no veu que s'acaba el temps i es troba contra les cordes en els últims minuts.

El pitjor de tot és que se segueix la mateixa tònica de l'any passat: es falla en els partits decisius, s'ofereix una imatge poc convincent i si bé aleshores hi havia l'excusa de l'arribada dels nous fitxatges internacionals, enguany l'excusa de la falta d'adaptació ja no serveix. La imatge del Barça està lluny de la d'un equip campió, que lluita a mort pel títol de Lliga, que no fluixeja davant cap rival. I el pitjor de tot és que l'Atlético sí que dóna aquesta imatge. És cert que a Europa no es poden amagar les seves mancances, però a la Lliga ja suma vuit victòries seguides que el converteixen en el clar favorit al títol. La novena jornada serà crucial per al decurs de la Lliga. No valen més excuses. Al Barça només li val guanyar si no vol veure com el títol s'escapa en la primera oportunitat.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta