Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Dues dones de bandera

 

Diumenge vaig coincidir, a la llotja del Miniestadi, amb dues dones de bandera. Em refereixo a Lola Romero, la fundadora i 'alma mater' de l'Atlético de Madrid, i Maria Teixidor, la incombustible directiva responsable de la secció femenina del Barça. Molt sovint parlem de la important tasca de les jugadores, entrenadores, àrbitres o aficionades en l'esdevenir del futbol femení, però molt poques vegades destaquem a les directives dels grans clubs que fan possible que aquest esport no pari de créixer.

Lola va fundar, l'any 2001, un club modest que ara és un referent a Europa. Juntament amb Maria Vargas, arran de la desaparició del Coslada que va deixar més de 40 noies sense poder competir, va contactar amb l'Atlético per a la creació d'una secció femenina al club 'matalasser'. Primer va aconseguir equipacions i un camp on jugar i, finalment, formar part de ple dret de l'organigrama del club. Lola, exportera de futbol, és també vicepresidenta de l'ACFF -Associació de Clubs de Futbol Femení- que està negociant el nou conveni col·lectiu i no tinc cap dubte que, sota la seva supervisió, res no pot sortir malament.

Maria Teixidor contagia entusiasme i vitalitat. Creu de forma ferma en la igualtat en l'esport i lluita per assolir-la amb un dolç somriure però amb mà de ferro, sense presses però sense pausa. Va ser ella mateixa qui va alçar la veu per defensar el Barça durat la polèmica pel viatge de l'equip femení en classe turista a la gira dels Estats Units. «Un món nou es construeix sumant i remant en la mateixa direcció. Fins aleshores, menys cinisme», va escriure en un comunicat.

La implicació autèntica de Lola i Maria en les seccions femenines de l'Atlético i el Barça, la seva professionalitat i exigència en fer la feina ben feta i el seu entusiasme sense límits em reconforta. No puc més que celebrar que els dos millors equips de la Lliga estan en molt bones mans.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta