Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

No marxis, Claudia

 

Els seus dos gols davant Mèxic a la final del Mundial sub-17, la Pilota d'Or com a millor jugadora del torneig, la Bota de Plata gràcies als set gols anotats -els mateixos que la ghanesa Mukarama Abdulai - i l'immens talent que ha passejat a l'Uruguai han coronat Claudia Pina com la nova reina del futbol femení. El primer títol mundial porta el segell d'aquesta jove jugadora del Barça que té un futur impressionant.

«Guanyar aquest Mundial és un somni fet realitat», assegurava la jove Claudia, que el passat 12 d'agost va complir 17 anys. El món es rendeix ara a la poderosa màgia de la catalana, però ja fa temps que a alguns ens ha deixat de sorprendre. La seva trajectòria s'està escrivint a ritme de rècord. Poques jugadores poden presumir d'haver marcat 100 gols en 20 partits. Ella ho va fer en una sola temporada, amb 12 anys, en el seu segon any a l'infantil del Barça. També va ser la futbolista més jove a debutar amb el primer equip blaugrana, el passat 14 de gener davant el Zaragoza, amb 16 anys, 5 mesos i 2 dies.

Amb deu anys, l'Espanyol va descobrir aquest diamant en brut i, després de dues temporades de formació a Sant Adrià, la va pescar el Barça per a l'infantil-aleví, on va començar a enlluernar amb el seu potencial anotador, maduresa i desimboltura. En la segona temporada ja jugava amb rivals de més edat. Va ser convocada per la sub-16 amb tot just 14 anys i en el seu debut internacional amb la sub-17, amb 15 anys, va lluir-se amb un hat-trick.

L'any passat, Claudia va ingressar en la llista de màxims anotadors en totes les competicions UEFA en acabar en tercera posició amb 17 gols, només per darrere de Cristiano Ronaldo (27) i l'albanès Halim Selmanaj (21). Sembla que no es cansa de trencar registres i s'esgoten els elogis cap a una futbolista destinada a ser una estrella.

«Els meus pares m'han dit que segueixi amb els peus a terra, com sempre», destaca la davantera. Val la pena seguir de prop la trajectòria d'aquesta crac. Només espero que el club no la deixi escapar i que el cap i el cor li dictin a aquesta enorme futbolista seguir el seu camí com a blaugrana.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta