Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Un acord revolucionari

 

En els darrers dies, la UEFA ha anunciat un nou i històric acord de patrocini amb la multinacional Visa. Una relació exclusiva amb el futbol femení europeu que s’estendrà durant els propers set anys, fins al 2025. A través d’aquest patrocini, Visa i UEFA treballaran per impulsar el fort creixement de l’esport i les seves protagonistes en competicions base i absolutes com la Champions, l’Eurocopa i la campanya #WePlayStrong. Un contracte sense precedents, per exclusivitat i duració, que permetrà el futbol femení pujar de divisió a tots els nivells.

L’evolució i creixement del futbol femení passa per un canvi de mentalitat. No és una qüestió de diners, sinó de percepció. Quan més seguidors, mitjans i marques percebin el futbol femení com un espectacle de qualitat, rendible i interessant; més interès i retorn econòmic generarà. Els ingressos seran un resultat de les decisions que prenem a partir d’aquesta mentalitat. L’acord amb Visa n’és un exemple evident, un cop de puny sobre la taula recalcant el valor, el potencial i el retorn econòmic que ofereix i pot arribar a oferir el futbol femení. No és una campanya social, és una inversió de negoci d’un partner de l’alçada de Visa.

La qualitat del fons i el contingut de l’acord de patrocini també és vital per al desenvolupament del futbol femení. Contractes amb una inversió molt inferior al retorn de la inversió, de duració massa curta i sense activar són un fre per a la sostenibilitat de jugadores, clubs i competicions. La UEFA ho té molt clar i per això treballarà a potenciar els drets de televisió i el valor comercial de competicions com la Champions, torneig que gaudirà d’una final amb data i ubicació independent per a dones i homes.

S’obre un nou escenari comercial, social i esportiu ben ambiciós per al futur del futbol femení. Una oportunitat, en l’àmbit de màrqueting, per poder mesurar exactament què genera aquest esport i, per tant, demanar als stakeholders de la indústria allò què es mereix. Un senyal per a la comunitat internacional per presenciar aquest pas revolucionari.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta