Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Un vot de confiança

 

Sense marge d'error. Així ha quedat el Barça després de la punxada en el derbi davant l'Espanyol. Les blaugrana s'han situat a tres punts de l'Atlético de Madrid i ara han de lluitar per guanyar tots els partits que resten per seguir aspirant al títol.

La primera conseqüència ha estat la destitució sorprenent de Fran Sánchez, qui serà substituït per un dels assistents de l'equip, Lluís Cortés. No sembla un canvi radical d'entrada, però sí un gir per intentar reconduir la nau blaugrana cap a un joc més reconeixible, més ambiciós i que en definitiva es tradueixi en més victòries.

La veritat és que no entrava en els plans del Barça perdre dos punts davant un rival, a priori, inferior. Les blaugrana, tot i ser superiors, no van ser capaces d'anotar cap gol al conjunt blanc i blau. El resultat és que ara perilla el títol de Lliga, el quart consecutiu, i que l'equip afronta la segona volta de la temporada amb una pressió asfixiant.

No m'agrada dramatitzar. He llegit a les xarxes socials molts missatges que lamenten que ja s'ha tornat a llençar la Lliga, que critiquen la manca d'actitud de les jugadores i que s'afanyen a buscar culpables. Jo prefereixo veure el got mig ple. El Barça depèn de si mateix. Va guanyar l'Atlético a casa i, si venç al Cerro del Espino en la jornada 24, es farà amb el liderat per goal-average.

No dic que l'empat hagi estat bo -per cert, els tres empats del Barça aquesta temporada han estat per 0-0-, però sí que es pot extreure una lliçó positiva: la urgència de sumar tots els punts que resten, la pressió de jugar a partir d'ara només finals i l'emergència de centrar-se des del primer fins a l'últim minut en marcar gols i resoldre cada partit amb una victòria poden ser, en definitiva, l'impuls ineludible cap amunt, una sacsejada imprescindible per posar la directa cap al títol de Lliga.

Les notes es donen al final d'any i potser serà aleshores, quan tirem la vista enrere, quan veurem en aquest empat i en el canvi d'entrenador un punt d'inflexió per donar pas al Barça convincent, guanyador i autoritari que tots esperem. Mentrestant, jo li dono a l'equip el meu volt de confiança.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta