Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

No perdem el nord

 

Empatar el derbi va estar bé, molt bé, però un resultat així, ens agradi o no, es dóna molt de tant en tant, rarament. I per tant no podem pensar que treure un punt davant un equip de gran potencial fa estiu, que és quelcom normal i que des de llavors som un súper equip. No.

Encara que no ens agradi queda molt per avançar. I això és justament el que em destacava Joan Bacardit finalitzat el partit contra el Valencia, el qual va acabar amb empat i gràcies, doncs el rival va ser superior i el resultat perfectament va poder ser una derrota. Però més enllà del resultat, el problema que vaig detectar, ja durant la prèvia, és que potser els peus no acabaven de tocar a terra. M'explico.

El mateix míster em deia que no concebia un altre resultat que no fos un triomf davant un conjunt valencianista tocat moralment i enfonsat a la taula, però amb una plantilla envejable i un gran potencial que es van encarregar de demostrar. Vaig tenir la sensació de palpar un sentiment de superioritat que no ens fa cap bé -que consti que sóc partidària del positivisme, però no desmesurat- però el futbol ho va tornar tot al seu lloc.

I és que tornant a parlar amb en Joan ja en fred, va reconèixer que tal com va anar tot, un punt va ser boníssim. Vaig entendre que em volia dir que potser les expectatives havien estat massa altes, i raó no li faltava. És més, assegurava: «Per poder competir contra els grans, encara ens queda molt per avançar. Anem pel bon camí, està clar, però no podem enganyar-nos. A dia d'avui treure bons resultats contra els de dalt no és el més habitual. Té molt mèrit, però no podem pensar que serà la tònica habitual. Ens queda molt camí per recórrer encara i per tant hem de seguir treballant. Però no ens podem enganyar a nosaltres mateixos».

I canviant de tema, vull aprofitar per felicitar al club per l'aposta que ha fet d'obrir l'RCDE Stadium a les noies. S'ho mereixen. Feia temps que se'n parlava, de fet ja es va voler dur a terme la temporada passada, quan molts equips van obrir els estadis de Primera al futbol femení, però a Cornellà no es va acabar de concretar res. Tot i que ara sembla que sí que ha arribat el moment. Sembla que després de massa anys a la deriva, l'Espanyol torna a apostar per les noies i, a banda de tornar a invertir-hi més diners, té un gran gest amb elles. Gràcies als que ho faran possible, però el més important és que, arribat el dia, els 'pericos' i els aficionats al futbol femení responguin i omplin el camp contra l'Atlético. Sense cap mena de dubte aquesta seria la millor notícia i el millor regal per a les jugadores, que podran fer aquest somni realitat. Aquell dia, perdem el nord i tot el que faci falta, gaudim d'un gran pas endavant, d'un dia històric pel qual moltes futbolistes han lluitat.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta