Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Que les llums guanyin les ombres

 

Catalunya tornarà a saltar a la gespa aquest dilluns. La decepció d'un Nadal sense el que ja s'havia instaurat com a tradició ha deixat pas a un 2019 que estrenem contra Xile. Un rival FIFA que obligarà les internacionals espanyoles a no poder participar del partit amb Catalunya, però que permetrà rebre la visita d'un rival internacional.

No hi ha hagut temps per gaudir de la prèvia -el partit es va presentar dijous- i ni tan sols s'ha pogut publicitar com es mereix amb un entrenament de portes obertes i accés dels mitjans a entrevistes amb les jugadores. Un media day que sí que s'ha celebrat cada any, permetent una major visibilitat de les jugadores i una millor difusió del partit.

Hi ha moltes coses que es podrien haver millorat i tingut en compte, sens dubte, però Catalunya podrà vestir de nou la seva samarreta, i això, per si sol, ja és una bona notícia. A més, per primera vegada des de la seva refundació es podrà enfrontar a una selecció internacional.

Xile passarà a la història de Catalunya com el primer combinat FIFA que s'enfronta a les quadribarrades de Natalia Arroyo. Serà el primer test real que permetrà veure quin lloc pertany a Catalunya dins el futbol femení mundial. Amb el biaix de les internacionals espanyoles que no podran vestir la samarreta de Catalunya, que són la columna vertebral de l'equip, sí, però oportunitats així no arriben cada dia.

Una selecció mundialista ha triat Catalunya per preparar-se per la cita més important del calendari i això no es pot ni menysprear, ni desaprofitar. És una oportunitat de luxe que jugadores i públic han de saber respondre. Preparats per gaudir?

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta