Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

L'aparador llaminer del 8-M

 

Un any més, el 8 de març ha omplert portades de diaris, telenotícies i les xarxes socials de missatges reivindicatius que totes voldríem deixar de fer algun dia, senyal que la igualtat ja seria una realitat assolida i no una lluita constant. El futbol no és una excepció i també s'ha bolcat en aquesta commemoració amb campanyes, partits especials, xerrades, homenatges o tenyint de violeta els avatars dels seus perfils oficials a les xarxes.

Com cada 8 de març, però, s'ha de recordar que la lluita per la igualtat d'oportunitats no hauria de ser una campanya publicitaria per blanquejar la imatge d'un club, una federació o d'una marca. El compromís amb el futbol femení i amb les futbolistes es demostra lluny dels focus, en el tracte diari que reben des del moment que trepitgen les instal·lacions del club, en les equipacions que vesteixen, en els patrocinis que llueixen, en la qualitat dels desplaçaments en les jornades fora de casa, en els horaris com a locals... coses que semblen òbvies, però que no tenen garantides la gran majoria d'equips femenins de Catalunya.

Aquests exemples no només els trobem dins els clubs, les federacions també treuen pit cada 8-M recordant tot el suport que donen al futbol femení. El respecte per les futbolistes, però, es demostra tot l'any, anunciant calendaris amb una antelació que garanteixi la planificació real de temporades, per exemple. No canviant sobre la marxa les condicions de la Copa de la Reina, anunciant la creació de noves lligues a meitat de temporada, ni sortejant aparellaments de play-off a Primera d'un dia per l'altre i gairebé en la clandestinitat.

En un moment en què el futbol femení està de moda, molts aprofiten aquest escenari per associar-se a una imatge que socialment els pugui beneficiar i que econòmicament puguin rendibilitzar. No ens deixem enganyar per aquells qui repeteixen una i altra vegada tot el que fan per les futbolistes. El suport, el respecte i la lluita per la igualtat es demostren amb fets, no amb paraules.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta