Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

De rècord

 

Aquest 17 de març del 2019 entrarà a la història del futbol femení mundial com el dia que se superava un rècord, el del partit amb major assistència en un duel entre clubs. 60.739 espectadors han vibrat al Metropolitano madrileny en el partit que enfrontava l'Atlético de Madrid i el Barça. Fins ara, aquest rècord era el de la final de la Champions del 2012 que va enfrontar el gegant francès, l'Olympique Lyonnais, i el Frankfurt alemany.

En les darreres temporades cada vegada més clubs s'han sumat a obrir les portes dels seus principals estadis als conjunts femenins, la majoria d'elles amb molt bones sensacions. La resposta del públic ha estat prou satisfactòria per repetir l'experiència, o per animar més entitats a fer el mateix, com és el cas de l'Espanyol, per exemple, que obrirà l'RCDE Stadium el pròxim mes d'abril.

Històricament, l'Athletic Club ha estat qui abans va apostar per acollir partits femenins al seu principal estadi, San Mamés. En una terra on la vinculació amb el futbol femení és molt estreta i el públic fidel, el partit que decidia la Lliga entre Athletic i Barça -que es va acabar convertint en la primera Lliga blaugrana- va comptar amb uns 30 mil espectadors en una fita única fins al moment. Cap conjunt femení a Espanya havia tingut aquesta oportunitat.

S'ha hagut d'esperar nou anys per viure aquesta realitat com un fet natural, no una excepció extraordinària, tot i que encara trobem clubs que es resisteixen a fer el pas -el Barça, per exemple, no ha jugat mai al Camp Nou-. És tot un triomf que els equips femenins estiguin conquerint aquest espai, no només com a premi o reconeixement a la seva feina i esforç.

Un partit com el d'aquest diumenge al Metropolitano també implica un gran interès mediàtic, obrir les portes del futbol femení a gent que habitualment no és fidel d'aquest esport, tan físicament, com a través del televisor, i es converteix en una ocasió de luxe per eixamplar la massa social, una assignatura pendent fins ara.

És habitual sentir en dies com aquests que assistències de rècord com aquesta demostren l'èxit del futbol femení i que és un esport que genera un gran interès. Una afirmació potser una mica agosarada. Proveu de buscar les xifres d'assistència d'aquests clubs les jornades posteriors a jugar en grans estadis, segurament el resultat us sorprendrà. La realitat és que la professionalització de les futbolistes és una realitat només en un percentatge molt petit dels equips que conformen la Primera Divisió i que, fins i tot als grans clubs, les condicions de treball, el reconeixement i el sou d'aquestes dista molt del que reben els esportistes que formen part dels esports que «generen un gran interès».

És un dia per recordar, un rècord per celebrar, però sobretot, és una oportunitat per aprofitar. Si de cada jornada històrica aconseguim arrossegar més fidels a les ciutats esportives, més interès mediàtic regular i millors patrocinis, anirem en el bon camí.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta