Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Escolteu els clubs

 

Acaba la competició a Segona Divisió i ja coneixem els equips que pujaran de categoria -enguany no hi ha descensos amb la creació de la Primera B-. Seagull, Barça B i AEM poden celebrar que ja són nous equips de la nova categoria de plata. L'eufòria, però, no serà desfermada aquesta vegada, la guerra entre La Liga i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha posat sobre la taula una duplicitat de categories que té tots els clubs implicats preocupats.

Si cada temporada la incertesa és la reina de l'estiu mentre els clubs es pregunten si hi haurà algun ascens més en algun dels seus grups, si el sistema de competició es modificarà d'alguna manera o fins i tot, si sabran amb prou antelació quan començarà la temporada, aquesta vegada la preocupació és majúscula. La RFEF pretén crear dues categories anomenades 'Élite' i 'Promesas', amb una configuració idèntica a la que es preveu per a la pròxima temporada a la Lliga amb Primera i Primera B, és a dir, una primera categoria amb 16 equips i una segona amb 32 dividida en dos grups.

El problema és que la inscripció a les lligues de la RFEF és voluntària, però alhora, l'única dotada de caràcter oficial, el que vol dir que serà l'única amb validesa per establir la classificació per a competicions europees. L'anunci de la Federació va arribar fa poques setmanes, provocant l'enuig dels clubs que es preguntaven si tota la planificació i el treball d'aquesta temporada ha servit per a alguna cosa i indignats per la falta de previsió i per una decisió que molts han qualificat d'improvisada.

Què passarà ara? Els clubs estan estudiant les mesures que poden prendre i les opcions que tenen, però evidentment l'escenari no és el més propici per a celebracions després d'una temporada molt disputada. La reforma que s'havia plantejat a la Lliga havia aconseguit un cert consens i obria la porta a un model que podia suposar una competició més competida i atractiva, oferint als clubs participants més opcions per captar l'interès dels patrocinadors.

Quan l'únic debat als clubs havia de ser si aquesta reforma afavoriria el futbol femení, si el producte seria millor, si l'interès d'empreses i patrocinadors podia augmentar amb aquesta nova competició... la incertesa torna a ser la protagonista, un any més. La duplicitat de categories pot acabar d'enfonsar un sector que encara no s'havia enlairat i el més trist de tot plegat és que els responsables estan fent campanya per un entorn que ni coneixen, ni volen conèixer.

El futbol femení està de moda, tothom vol apuntar-se al carro mediàtic, social i econòmic -els drets d'imatge de la competició han estat el detonant d'aquest conflicte- però el que realment estan fent és perjudicar-lo, contribuir a la seva precarietat i a què no prenguin els clubs seriosament. Com hem d'esperar que un patrocinador tingui en compte com a inversió desitjable o rendible posar els seus diners en un club que en aquests moments encara no sap en quin format, quina lliga, ni per quins objectius competirà l'any vinent? La guerra del futbol esquitxa el futbol femení i pot acabar destruint tot el que s'ha aconseguit fins ara. Si voleu realment apostar pel futbol femení, si us plau, deixeu les vostres lluites i interessos a banda i doneu la paraula als clubs, escolteu les seves necessitats.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta