Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Un final decebedor

 

El Barça ha dit adéu a la Lliga per quart any consecutiu. Només una combinació difícil podia proclamar campió el conjunt blaugrana, havia de superar el Granadilla i que l'Atlético no puntués a Zubieta contra la Real Socidad. Tant catalanes, com madrilenyes, tenien enfrontaments complicats per tancar el curs amb el títol en joc, però, una vegada més, l'Atlético ha demostrat que no només es necessita una bona plantilla per aixecar trofeus.

Ningú discutirà que el Barça compta amb futbolistes de més qualitat que el conjunt 'matalasser' però, tot i això, els resultats dels darrers anys no ho reflecteixen aquesta realitat. El Barça acumula quatre anys sense guanyar la Lliga i enguany no ha arribat ni a final de la Copa de la Reina. Els prematurs èxits a la Champions no poden amagar la realitat. Que les blaugrana hagin arribat per primer cop a una final europea és una fita històrica, sens dubte, però l'èxit del Barça no s'ha de mesurar per assolir classificacions històriques a Europa.

El projecte blaugrana està pensat per competir a la Champions en un futur pròxim -no estava als plans de ningú arribar fins a la final aquesta temporada-, però sense deixar de costat l'hegemonia a Espanya. En un país on la Lliga no és especialment competida i són pocs els equips que realment poden optar a aixecar el títol, és una obligació per a un equip que vol ser professional dominar les competicions domèstiques com la Lliga i la Copa de la Reina.

El Barça, tot i reforçar-se amb futbolistes decisives i amb experiència en grans finals, segueix mostrat una preocupant mancança a l'hora de competir. Un aspecte que s'ha vist en la derrota contra l'Sporting de Huelva, o els empats contra Espanyol, Valencia i Levante. El Barça ha guanyat els dos duels directes contra l'Atlético, sí, però amb la Lliga en joc ha tornat a badar tancant la temporada amb una decebedora derrota contra el Granadilla. Amb un vestidor més pendent d'arribar en condicions òptimes a la final de la Champions i un onze sense futbolistes com Lieke Martens, el conjunt català no ha demostrat que volia guanyar la Lliga, que faria tot el que fos possible per aconseguir-ho. L'Atlético havia fet els deures i era pràcticament impossible, sí, però un equip que vol ser guanyador mai abaixa els braços. Ara tocarà centrar-se en la final europea i gaudir-la fins a l'últim segon, però desprès tothom hauria de fer una profunda reflexió.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta