Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

El camp de moltes batalles

 

La guerra de les televisions es trasllada al futbol femení, fent realitat un dels malsons més recurrents, que en el seu camí cap a la professionalització, el futbol femení acabi agafant els pitjors costums del masculí. Després d'un estiu esperpèntic amb la Federació Espanyola (RFEF) i La Liga batallant per organitzar la competició -que finalment ha quedat en mans de la RFEF- la temporada ha començat amb polèmica pels drets televisius ja a la primera jornada de Lliga.

El creixement del sector atreu cada dia més gent, no només a les graderies dels estadis, sinó a persones, organismes i empreses que veuen una oportunitat de mercat. Ja no és estrany que fins i tot futbolistes dels filials tinguin representants. Aquest esport comença a ser un bon negoci per a molts i s'està convertint en el camp de moltes batalles.

La Federació Espanyola n'és un exemple. Després d'adonar-se que l'impuls al futfem no era una moda i que s'estava quedant sense el seu tros del pastís, ha obert una guerra per garantir-se ser a l'epicentre de tot. Primer, garantint-se ser l'organitzador de la competició, a costa de posar en risc la planificació de la temporada de molts clubs, ja que la decisió sobre qui seria el responsable de les categories no va arribar fins ben avançat l'estiu.

Ara és el torn dels drets televisius. La RFEF els vol controlar, tot i ser Mediapro qui es va fer amb el contracte i qui aposta per la visibilitat del futbol femení des de fa set anys. Oferint quantitats econòmiques elevades i exercint el seu poder com a organitzador de la competició, la Federació vol que els clubs oblidin els seus contractes en vigor i els cedeixin els drets.

Que un organisme com una federació nacional intenti forçar que els clubs trenquin les seves obligacions contractuals és quelcom inaudit, com a mínim. I la pressió pot anar en augment, ja que la RFEF va prometre a l'estiu que aquesta temporada es televisarien tots els partits de Primera Divisió. Una promesa que no estava capacitat per fer perquè els drets no són seus. La realitat ha acabat sent que només quatre partits s'han pogut veure per diferents plataformes i que el Madrid ha prohibit l'accés al seu estadi a les càmeres de Mediapro que havien de transmetre el seu duel contra el Betis.

Algú que realment vol potenciar el futbol femení té la responsabilitat de pensar en les conseqüències dels seus actes. Improvisar competicions a remolc de La Liga o intentar fer-se amb els drets televisius d'un altre no és el camí. En un moment clau per al futbol femení, on els clubs s'estan professionalitzant, les jugadores van conquerint drets i mitjans i públic cada vegada estan més pendents dels seus partits, una actitud com la de la RFEF taca la imatge del futbol femení. L'acaba convertint en un circ i la feina de tantes persones i entitats per dignificar aquest esport queda en un segon terme. Si us plau, no feu del futbol femení el vostre camp de batalla particular.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta