Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Un silenci ensordidor

 

Després d'haver superat les primeres setmanes de competició, ha quedat palesa una realitat que no parla molt bé de bona part del futbol femení: el gran silenci de molts clubs a l'hora d'informar dels resultats dels seus equips. Seguir la jornada és missió gairebé impossible en alguns casos.

Clubs que no tenen xarxes socials, o que no publiquen res en setmanes no són difícils de trobar i és que els clubs han descuidat completament aquesta part de la seva comunicació. Una part, d'altra banda, vital per al seu creixement i seguiment.

Està molt bé exigir respecte, patrocinadors, televisions i més visibilitat, però la professionalització comença des de dins. Quina visibilitat volen els clubs que ni tan sols anuncien a les seves xarxes els resultats dels seus equips? Els clubs no estan respectant els seus equips i aquest silenci està tenint conseqüències terribles per a un esport que hauria d'aprofitar el moment dolç en què es troba.

En alguns casos el panorama és desolador, amb comptes a Twitter pràcticament inactives i on les darreres publicacions poden ser de fa setmanes, o clubs que deixen d'informar a mig partit quan el seu equip va per darrere al marcador. I no estem parlant només dels clubs més modestos de la categoria -tot i que per oferir públicament el marcador d'un partit en directe no calen molts mitjans-, aquest silenci sepulcral també se sent en clubs amb una gran estructura.

És el cas, per exemple, del Barça, Atlético o Madrid, que difícilment anuncien les novetats en directe dels seus equips filials, però també de grans entitats com l'Sporting o el Racing, per posar dos exemples més, que no tenen un compte específic del femení i per tant, informen de manera molt irregular dels resultats dels partits de la secció femenina.

Farien bé els responsables dels clubs reflexionant sobre la importància de les xarxes socials i de realitzar un seguiment real dels partits i l'actualitat dels seus equips femenins. Cuidar aquest gran aparador és el primer pas per poder lluir les virtuts i assolir major visibilitat i suport per part de mitjans i empreses que, alhora, són imprescindibles per poder construir plantilles més competitives que completin equips més potents any rere any.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta