Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Vergonyós i perillós

 

Vergonyós i perillós a parts iguals. Així era l'estat del terreny de joc de la ciutat esportiva de l'Sporting de Huelva, on el Barça s'ha enfrontat aquest diumenge al conjunt andalús. Una gespa completament malmesa, plena de sotracs sobre la que era impossible jugar, si més no, garantint la integritat de les jugadores. Un escenari indigne d'un partit de Primera Divisió que ha estat denunciat per aficionats, i membres del Barça a les xarxes socials, i que també ha estat molt criticat des de l'entorn del propi Sporting Huelva.

I no és per menys. Imatges com aquestes no fan cap favor a ningú, ni al conjunt local, ni al visitant, ni al futbol femení, que mostra un altre exemple de què la professionalització definitiva del sector queda molt lluny. Més del que molts es pensen en un moment en què comença a tenir més protagonisme mediàtic i sembla que tot estigui fet.

L'àrbitre del duel entre Sporting de Huelva i el Barça no hauria d'haver permès que el partit es disputés, i cap dels dos conjunts tampoc no hauria d'haver cedit a exposar-se a un risc d'aquestes magnituds. La situació de la gespa en algunes zones, sobretot a les àrees, era deplorable, completament pelada i amb forats reomplerts amb sorra. Un autèntic perill per la salut de les jugadores d'ambdós clubs. S'imaginen què hagués passat si una futbolista del Barça s'hagués lesionat de gravetat pocs dies abans d'afrontar l'anada dels quarts de final de la Champions? El cost per a les blaugrana hagués estat elevadíssim.

El partit no es va poder veure per televisió, però són molts els vídeos i les imatges que han corregut per les xarxes socials. Molts aficionats andalusos també s'han sorprès negativament de les condicions del camp, i és que per afegir més polèmica, és el primer partit que l'Sporting juga a la seva ciutat esportiva. Aquest estiu, el club va arribar a l'acord de disputar tots els encontres al Nuevo Colombino, però aquest diumenge no ha estat així. Alguns ho han atribuït a un gest que el Barça ha viscut en més d'una ocasió, quan el rival canvia el seu camp per un de dimensions més petites per dificultar el joc blaugrana. L'explicació oficial, però, és que el duel coincideix amb el del Recreativo de Huelva, qui té prioritat a l'hora de fer servir el seu estadi.

Aquesta situació es repetirà també en els duels contra el Levante i el Valencia, avisen des de Huelva. Sigui com sigui, el club haurà de pensar en alternatives com un canvi d'hora o dia per poder ajustar els calendaris i no jugar en un camp que no està en condicions d'acollir un partit de futbol, i molt menys un de la màxima categoria.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta