Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

La dèria de la Federació Espanyola amb Andalusia

 

La Supercopa d'Espanya es jugarà a l'estadi Jocs del Mediterrani del 12 al 16 de gener. Barça, Atlético, Levante i Logroño viatjaran a Almeria per competir pel títol. Una vegada més, una competició de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es decidirà a terres andaluses. Cal dir 'una vegada més' perquè sembla que la RFEF liderada per Luis Rubiales només sap moure's per territori andalús a l'hora d'enviar-hi finals a quatre en cas de la Supercopa o la final pròpiament dita, en cas de la Copa de la Reina. Pel que fa a la Copa és més comprensible, perquè la seu s'anuncia amb antelació i sense conèixer els equips que hi arribaran, però amb la Supercopa no. I clama al cel.

En un any on una crisi sanitària sense precedents ha afectat tot el món, un equip de Catalunya, un de La Rioja, un de Madrid i un de la Comunitat Valenciana hauran de viatjar a Andalusia per jugar una competició de cinc dies. Això farà que el Levante, que es troba a 437 quilòmetres d'Almeria, sigui el conjunt que hagi de viatjar menys distància per anar a disputar la Supercopa. Però res més lluny de la realitat, aquesta decisió és una més que demostra com Andalusia s'ha convertit en gairebé l'únic destí amb opcions d'albergar una competició espanyola.

Luis Rubiales va convertir-se en president de la RFEF el maig del 2018 i va ser reescollit el passat 21 de setembre de 2020. En aquest temps, la federació ha organitzat dues Copes de la Reina i una altra Supercopa a més de la ja mencionada a Almeria. Si bé és cert que la Supercopa del febrer de 2020 es va disputar a Salamanca, la final de Copa entre la Real Sociedad i l'Atlético, la temporada 18/19, es va jugar a Los Cármenes, a Granada mentre que la final de la 19/20 enfrontarà al Barça i al Logroño a La Rosaleda, Màlaga.

Però aquesta dèria no només és en el futbol femení. En el cas del futbol masculí, les seus de la Supercopa també es van conèixer en el mateix acte. D'una banda, Real Sociedad i Barça viatjaran a Còrdova i Real Madrid i Athletic Club aniran a Màlaga, tot per acabar jugant una final a La Cartuja, Sevilla. Estadi on, per cert, ja està acordat que s'hi celebrin les properes quatre finals de Copa del Rei. I mencionant aquesta competició, també es pot posar el focus en un altre esport. Perquè d'aquest passat 18 a 20 de desembre, Màlaga ha albergat la final a cuatre tant de la Copa del Rei com de la Copa de la Reina de futbol sala.

Indubtablement, Andalusia té instal·lacions d'alt nivell i grans escenaris per albergar qualsevol competició, però resulta incomprensible com la Federació vol portar tot torneig al sud d'Espanya. Sobretot en una situació de pandèmia descontrolada i coneixent uns equips participants que s'hauran de recórrer gairebé tot el territori espanyol per competir cinc dies. Encara caldrà donar les gràcies que els partits seran a porta tancada, però l'experiència diu que l'assistència de les aficions participants no tindria cap incidència en l'elecció de la possible seu.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta