Més notícies de Preferent

Un subcampionat amb bon gust

El Roses de futbol platja aconsegueix un meritori segon lloc al campionat d'Espanya per clubs jugat aquest darrer cap de setmana a Cadis

FCF

El repte no era fàcil per a l'equip de la Costa Brava, que afrontava aquesta competició amb la màxima precaució, ja que havia de disputar una fase de grups molt complicada per poder arribar a la final. El debut va ser pletòric, guanyant 7-0 a un equip que representava Andalusia. El segon matx el van disputar contra un equip de Melilla, que comptava amb la catalana Mariajo Pons a les seves files i que s'havia reforçat amb jugadores internacionals de primer nivell per a aquesta ocasió, i el resultat final va ser de 3-3. El darrer matx, contra l'Higicontrol també de Melilla, el Roses el va resoldre amb autoritat guanyant 6-3, tot i que a priori havia de ser el partit més complicat de la fase. Després de quedar primer de grup gràcies a la diferència de gols amb el segon classificat, el conjunt català va disputar la final contra el Playa San Javier, un equip de Múrcia però amb la particularitat que la seva plantilla estava formada tant per noies tant murcianes com gallegues, perquè Galícia no tenia equip per al campionat. Al final, derrota per 4-2 a la final tot i la gran actuació de l'equip català, que ho va donar tot contra un conjunt que va ser superior.

Precisament la consciència tranquil·la d'haver-ho lluitat tot és el que fa que les catalanes hagin tornat d'Andalusia amb bon gust de boca, tal com ha explicat la jugadora Carla Morera: «Marxem amb molt bones sensacions tot i la final perduda. La fase de grups va ser molt complicada, no esperàvem arribar a la final i vam estar a l'altura. Vam passar de grup que era el nostre objectiu, és una llàstima no haver pogut tornar amb el títol». El format de la competició, molt exigent, ja que només el primer de grup pot arribar a disputar la final, era el principal enemic del Roses, qui tot i així ho va saber resoldre tot i enfrontar-se a rivals de gran nivell. «També estem molt contentes perquè érem l'únic equip que érem totes de la comunitat autònoma d'on venim. Van venir noies estrangeres a jugar per a altres equips i realment van marcar molt la diferència», explica Morera, qui afegeix: «Nosaltres érem totes catalanes i estem molt orgulloses del segon lloc que hem obtingut».

Precisament per la dificultat dels equips de la fase de grups, va ser una sorpresa per al Roses arribar a la final, tot i perdre-la després: «Va ser una llàstima, un cop fort. No ens esperàvem ser-hi i quan ens hi vam classificar ens vam motivar molt». «Haver empatat contra un equip amb jugadores internacionals i ser primeres de grup ens va fer arribar a la final amb la il·lusió al màxim, però vam perdre perquè el Playa San Javier era superior a nosaltres», explica la jugadora del Seagull.

Després d'aquest campionat el futbol platja no s'atura. Aquest cap de setmana és el torn de les seleccions, ja que es disputa la Copa d'Espanya per Comunitats Autònomes a Múrcia.

 

Notícies relacionades

Comenta