Més notícies de Preferent

Un l'Estartit de futur

Amb una plantilla jove i renovada, l'Estartit buscarà tornar a Segona

Pedro Salado (Futfem.cat)

Competició nova, entrenador nou i cares noves a l'equip, aquesta ha estat la remodelació que ha patit l'Estartit per aquesta nova temporada. Tot i el bon final de Lliga que va fer l'equip la passada temporada, aleshores entrenat per Robert Cornfield, les blanc-i-vermelles no van poder salvar la categoria i, després de diverses temporades a Segona, el conjunt del Baix Empordà va acabar descendint.

La falta d'efectius va ser un handicap la passada temporada, per això, l'equip ja fa setmanes que s'està reforçant amb jugadores joves, però amb una llarga experiència dins del futbol femení: «La temporada passada vam patir molt per la falta d'efectius, perquè hi havia partits que anàvem a jugar 12 i sense portera suplent. Als entrenaments també érem poques perquè la majoria treballava o estudiava. Una de les condicions que vaig posar per fer d'entrenador aquest any era una plantilla àmplia, dues jugadores per posició o tenir varietat i competitivitat dins de la plantilla», explica David Bonmatí.

Un dels requisits indispensables per Bonmatí era que es fitxessin jugadores que milloressin el perfil que tenen ara i poder així complementar-se entre elles. La recerca de jugadores no ha estat una feina fàcil per la directiva del club, ja que el fet de jugar a Preferent, fa que moltes jugadores de la província optin per jugar a prop de casa seva: «L'Estartit pot ser un caramel quan estàs a Segona Divisió, perquè moltes jugadores possiblement hi volen anar, però quan està a Preferent i has de competir amb equips de Girona és més difícil. Lògicament algunes jugadores de Girona preferiran jugar al costat de casa sabent que s'enfrontaran a equips de Girona». A les germanes Gissi, Cristina Barcons, Crisitina Manogue i Berta Compaña s'hi sumen Iris Linde i Rocio Bordanado. Amb una plantilla de 20 jugadores l'entrenador dóna l'equip per tancat, tot i que no descarta el fixatge d'una portera, ja que la portera titular, Marta Guixeras, no podrà tornar a jugar fins a finals d'any.

L'Estartit sempre ha estat un equip femení referent en la província de Girona i, per tant, l'objectiu primordial a curt termini del club és tornar a pujar. A més, la directiva ha confeccionat un projecte que no només busca tornar a Segona Divisió, sinó que somia amb un l'Estartit a la màxima competició de futbol femení.

 

Notícies relacionades

Comenta