Més notícies de Preferent

Cristina Zamora tornarà a dirigir l'AEM B

L'entrenadora que va aconseguir l'ascens a Preferent ara fa dos anys, torna al club després de la seva maternitat

Pedro Salado (Futfem.cat)

Ha costat trobar un recanvi a Ismael Vila a la banqueta del filial de l'AEM. El tècnic havia d'assumir altres tasques dins el club lleidatà i buscaven un relleu al capdavant de l'equip. Finalment, després de mirar diferents possibilitats, s'ha optat per recuperar Cristina Zamora, l'entrenadora amb qui el filial de l'AEM va assolir l'ascens a Preferent.

Zamora és una persona que coneix en profunditat el club. Ha estat jugadora allà i com a entrenadora ha aconseguit situar el segon equip a la categoria de bronze. La seva maternitat la va obligar a deixar les banquetes, però ara, amb una filla de vuit mesos, tornarà a dirigir l'equip. Una decisió difícil, però que ha pres sabent de la importància que té aquest equip pel club: «Tenia molta il·lusió de tornar a entrenar, però potser hauria esperat un any més», explica José María Salmerón, coordinador de l'entitat.

Des de l'AEM, veuen el filial com un equip «vital» per al club: «La mitjana d'edat és d'uns setze anys i és qui nodreix el primer equip. No volíem donar la responsabilitat de formar aquestes joves a qualsevol persona que no estigués capacitada».

Entre les futbolistes que Zamora va dirigir l'any de l'ascens a Preferent es troba Ainhoa López, futbolista internacional sub-19 i que aquest estiu ha fitxat pel Zaragoza de Primera Divisió. Al club tenen clar quins són els objectius del filial: «L'equip ha de mantenir la categoria i prou. No demanem res més perquè el que més ens importa és la seva formació. Són jugadores molt joves, de 14, 15 o 16 anys i creiem que competir a Preferent és positiu per a la seva formació i per poder fer el salt després al primer equip», explica Salmerón.

L'equip només ha patit una baixa, la de Carme Peirau, que ha fitxat pel club veí, el Pardinyes. També compten amb una única incorporació, Judit Briansó, procedent del Tàrrega. La resta del bloc es manté, amb algunes futbolistes que han pujat al primer equip, així com amb un parell de jugadores de l'Infantil i dues del C, que fan el salt a filial. En cas que el primer equip descarti alguna jugadora, també s'incorporaran a les ordres de Cristina Zamora.

 

Notícies relacionades

Comenta