• Tres punts fruit del bon treball

  El Porqueres suma tres punts a partir del treball, l'entrega i la seriositat davant d'un AEM que no ha pogut en cap moment desplegar les seves virtuts de possessió i joc combinatiu

  Isidre Fàbrega
 • Final d'or

  El Terrassa s'emporta els tres punts de Vilafranca amb un gol al minut 88 i deixa a l'Atlètic molt tocat

  Clara Rodergas
 • Sense color

  El Levante Las Planas ha golejat 5 a 0 al Pontenc en un partit on només hi havia un sol equip al camp

  Berta Alric
 • Remuntada meritòria a Vic

  Les de Jordi Serra han sabut capgirar un marcador advers en l'enfrontament directe contra el Sant Cugat

  Maria Sabaté
 • Ningú trenca la inèrcia

  Manu Lanzarote i Manlleu sumen un punt en un duel molt obert i disputat i ambdós equips acumulen una jornada més sense conèixer la victòria

  Josep Recasens Delgado
 • Sobre la botzina

  El Pubilla Casas s'emporta els tres punts contra el Sant Gabriel B en un final d'infart

  Albert Postils
 • S'imposa la major qualitat

  El Fontsanta-Fatjó s'endú els tres punts de Cerdanyola tot i la bona feina local

  Marc Andrés
 • A confirmar les bones sensacions

  Porqueres i AEM B es troben en un moment en què els dos equips volen confirmar amb punts les sensacions positives de les últimes setmanes

  Isidre Fàbrega
 • Respecte màxim

  Respecte màxim

  Ni que el Terrassa sigui un nouvingut ni que l'Atlètic sigui últim farà canviar el plantejament d'ambdós equips, conscients de la dificultat de la categoria

  Clara Rodergas
 • Partit enganyós

  Els dos equips arriben en situacions molt diferents però busquen el mateix objectiu: sumar els tres punts

  Berta Alric
 • A revertir la inèrcia

  El Manu Lanzarote i el Manlleu van en cerca d'una victòria que els permeti trencar la mala ratxa i apropar-los a la zona alta de la classificació

  Josep Recasens Delgado
 • Enfrontament directe a Preferent

  El Sant Cugat es desplaçarà fins a Vic amb l'objectiu d'arravatar la tercera posició a les d'Osona

  Maria Sabaté
Més notícies de Preferent

Revolució al Cerdanyola

Toni Pascual torna al club per renovar el projecte femení després de diversos anys a la deriva

Sergio Reches (Futfem.cat)

El Cerdanyola vol posar punt final a una etapa difícil des de el seu descens a Preferent fa ja quatre anys. El club del Vallès Occidental ha tornat a apostar per un tècnic que coneix la casa, Toni Pascual, i que pren la direcció del primer equip després de la seva marxa el 2014.

L'entitat verda vol tornar a ser un dels referents del futbol femení a Catalunya i el club ha decidit confiar en Pascual per dur a terme aquest canvi de 180 graus. Amb un contracte de tres anys, Toni ha explicat: «Volem ser el club que era anteriorment el Cerdanyola. Fa cinc o deu anys era un dels equips referents a Catalunya, especialment a la comarca del Vallès Occidental i a Barcelona, però sembla que en aquests últims anys en comptes de fer passos endavant han estat cap enrere».

El nou entrenador verdes ha assegurat que torna al club per «dirigir el primer equip i també per reorganitzar i formar una base de treball a seguir». A més, ha destacat que la decisió de canviar de club —fins ara dirigia l'amateur i la coordinació del Cornellà— ha estat «una decisió per motius personals i també per assumir un nou repte. Crec que la meva tasca al Cornellà ha acabat. Vaig parlar amb el president i el coordinador, em van exposar el seu projecte i em van convèncer per tornar». Preguntat per si la decisió ha estat motivada per la categoria, Pascual ha puntualitzat que es «tracta d'un nou projecte i una nova il.lusió», sense entrar en més detalls.

UN EQUIP DES DE ZERO
Toni Pascual ha aterrat al Cerdanyola per fer un «canvi d'imatge» al club. «Les últimes temporades no han estat negatives a nivell de resultats perquè s'ha quedat en bones posicions, sinó que el problema ha estat més a nivell d'imatge. Presentar-se amb 13 jugadores a partits o haver de dependre excessivament del juvenil no és la forma de fer del Cerdanyola».

El projecte és a llarg termini, i ell mateix ha esclarit: «No busquem l'ascens a Segona Divisió, si es dóna, serà benvingut, però no és la nostra prioritat actualment». El nou projecte passa per implementar una metodologia de joc al primer equip que es transmeti al futbol base. Quelcom, que ha obligat a renovar l'equip. Només quatre jugadores que formaven la plantilla de la temporada passada continuaran al club. Miriam que combinava el cadet-juvenil amb el primer equip passarà a ser jugadora de l'amateur, acompanyada de Mel, Núria i Paula.

Qüestionat per aquesta decisió, Pascual ha esclarit: «Algunes baixes han estat per decisió seva, altres perquè deixaven de jugar o tenien opcions a altres clubs i altres perquè no compten pel projecte». A més, Toni considera que es «necessiten jugadores amb mentalitat nova i il.lusió nova». A més, ha confirmat que l'equip no està tancat.

«Comencem la pretemporada el dia 20 d'agost i esperem que aquella setmana puguem tancar els últims fitxatges. Molts d'ells ja estan confirmats, però alguns no són oficials per respectar als clubs on jugaven». Sobre aquells que sí que es poden anunciar, Pascual comptarà amb diverses jugadores que ja coneixen la categoria.

Es reincorpora Paula Blas, procedent de la Fontsanta-Fatjó, però que va jugar al club durant tota la seva etapa al futbol base retorna al Cerdanyola. També s'incorporen María Rosa Michi, procedent del Planadeu; Maud Echegut central del Molins de Rei; i la portera Laura Recio del Palautordera.

A més, Pascual ha reconegut: «No tancarem la plantilla de qualsevol manera, volem tenir 21 jugadores. 18 amateurs i tres del cadet-juvenil que alternin amb el seu equip» i ha conclòs: «El meu desig és que totes les jugadores del futbol base, especialment el juvenil per edat, acabin jugant al primer equip. M'agrada comptar amb les jugadores de la casa, però sempre que s'ho mereixin. No sóc de regalar res a ningú». Un canvi total per tornar a posicionar un club de referència a l'elit del futbol femení.

 

Notícies relacionades

Comenta