Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Virgina Torrecilla rep la Bota d'Or de la Federació Balear

El Son Sardina també és reconegut pel seu ascens a Segona Divisió

Futfem.cat | Sergio Reches

La Federació de Futbol de les Illes Balear va celebrar ahir a la nit la Gran Gala del Futbol Balear. Una celebració presidida pel seleccionador espanyol, Vicente del Bosque i que va servir per lliurar els trofeus de la temporada 2013/14 i les Botes d'Or de la Federació. El futbol femení va estar representat a la Gala de la mà de Virginia Torrecilla, futbolista del Barcelona, i del Son Sardina, conjunt mallorquí de la Segona Divisió Nacional.

Virginia va rebre la Bota d'Or en categoria femenina, un trofeu que s'atorga a les futbolistes destacades per la seva trajectòria i per l'exemple per als més joves. La futbolista del Barça ha fet història aquest any amb la classificació d'Espanya pel seu primer Mundial: "Qualsevol diria que una jugadora de les Illes Balears jugaria un Mundial!", exclamava la davantera blaugrana. Virginia va afirmar que aquest premi suposa una gran recompensa per ella: "Estic molt contenta perquè el premi, al cap i al fi, és el premi al treball de tot l'any". La mallorquina va explicar com es va assabentar de què rebria aquest guardó: "Fa cosa d'un mes em van dir que em farien un reconeixement a la Gala, però no tenia ni idea que seria la Bota d'Or, és un honor que em tinguin en compte a la meva terra".
Virginia és la segona futbolista en rebre aquest premi, després de Melisa Nicolau, tot un referent del futbol femení mallorquí. Nicolau, excapitana de la selecció espanyola i campiona de Lliga amb Rayo i Barça, va coincidir al club barceloní amb Virginia. "És un mirall en el qual reflectir-me i és com una germana per mi", afirmava Virginia que, tot i la seva joventut, és ja un dels grans noms del futbol balear.

L'altre guardonat al futbol femení va ser el club mallorquí Son Sardina que va rebre un trofeu en reconeixement a l'ascens a Segona Divisió aconseguit la temporada passada. El president de l'entitat, Jaume Martorell, va assegurar que el premi serveix per esperonar la tasca que estan duent a terme als últims anys amb el femení: "Aquest reconeixement ens dóna un impuls, el futbol femení balear està en un segon pla i nosaltres estem apostant per fer-lo créixer". La secció femenina es va crear l'any 2006, el club compta amb dos equips sènior però treballen ja per ampliar aquesta xifra: "Creiem que no té sentit tenir un equip a Nacional i no tenir base amb la què sustentar-ho, en dos o tres anys volem tenir dos o tres equips més per començar a construir una estructura de base", explicava Martorell.

 

Notícies relacionades

Comenta