Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Les obres al Ruiz Casado trastoquen el Sant Gabriel

El canvi de gespa durarà un mes i obliga a buscar alternatives a altres camps de la zona

Futfem.cat | Pedro Salado

El Sant Gabriel haurà de buscar una nova casa a partir del 15 de desembre. Les obres de millora al Ruiz Casado, obliguen a l'entitat adrianenca a buscar solucions per acollir els 35 equips que té el club actualment. Seran, sens dubte, unes setmanes complicades pel club, que ha hagut de recórrer a zones esportives de fora de la ciutat per complir amb les necessitats de tots els equips.

La substitució de la gespa del Ruiz Casado durarà poc més d'un mes, del 15 de desembre al 19 de gener. Cinc setmanes d'obres per a les quals el club ha buscat solucions de tot tipus. Pel què fa a la competició, les dues jornades que es van avançar a Primera Divisió han ajudat molt al club que només ha hagut de buscar una alternativa al primer partit de l'any. L'enfrontament entre el Sant Gabriel i l'Athletic de l'onze de gener es disputarà a la Ciutat Esportiva Joan Gamper gràcies a què el Barça ha accedit a cedir les seves instal·lacions.
A Segona Divisió la competició s'atura i el calendari fa que estrenin l'any a domicili. No és així a Preferent. L'equip de Pedro Martín ha hagut d'invertir l'ordre dels partits amb l'Escola Esportiva Guineueta.

El més complicat, però, ha sigut encaixar els entrenaments. L'entitat adrianenca encara treballa a dia d'avui per acabar de tancar alguns acords. El gran volum de jugadors i jugadores i la quantitat d'hores necessàries, han fet que el club hagi hagut de recórrer a més d'un camp alternatiu. En total són cinc els camps on s'entrenaran els futbolistes de l'entitat adrianenca. Alguns són de la mateixa ciutat com la Zona Esportiva de La Mina o el Complex Esportiu Marina-Besòs, annex al Ruiz Casado. En altres casos, però, els nens i nenes s'hauran de desplaçar a Badalona, al camp del Pomar, a Tiana o a Barcelona, al camp del Canyelles.
Tot i això, el coordinador del Sant Gabriel, Gori Peralta, assegura que no es cobriran totes les necessitats: "Segur que algun dia, algun equip no podrà entrenar, però som molts equips i és impossible". El responsable adrianenc explica que ha sigut molt difícil trobar solucions a tots els casos: "Estem tancant acords amb cinc camps diferents però ells també tenen els seus equips, hem anat agafant hores lliures que tenien per construir els nostres horaris".
Un periple que tot i les molèsties que ocasionarà, és ben necessari. L'antiguitat de la gespa i l'altíssim volum de nens i nenes que entrenen cada dia ha deixat el terreny de joc en molt males condicions i la reforma era ineludible.

SUBSTITUCIÓ DE GESPA I PENDENTS DEL PRESSUPOST
Les obres de millora del Ruiz Casado comprenen, principalment, la substitució de la gespa artificial del camp, tot i que l'entitat no descarta poder realitzar altres millores si el pressupost arriba. I és que a falta de poc més de dues setmanes per l'inici de les obres, l'entitat adrianenca encara no sap com destinarà l'Ajuntament de Sant Adrià els 180.000 euros de pressupost per a les obres. Des del Sant Gabriel confien a poder fer millores en el sistema de reg i les calderes i, si es possible, canviar les cadires de la graderia. Les obres del Ruiz Casado, estan finançades també per la Federació Catalana de Futbol que va atorgar una subvenció de 60.000 euros a l'Ajuntament a canvi de què aquest es comprometés a realitzar la substitució de la gespa del camp. La propera setmana, l'entitat adrianenca es reunirà amb el consistori per concretar tots els aspectes que encara estan per tancar.

 

Notícies relacionades

Comenta