Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El somni americà esperarà

Marta Turmo acabarà la temporada al Sant Gabriel i marxarà a la NCAA a l'estiu

fcf.cat

La futbolista catalana finalment no marxa als Estats Units aquest mes, com tenia previst a principi de temporada, quan va fitxar pel Sant Gabriel. Marta Turmo va aconseguir, de la mà de l'agència USA Athletes, una beca per jugar a la lliga universitària dels Estats Units amb la St. John's University de Nova York. Una ajuda que inclou l'abonament del cost del curs universitari, l'allotjament i dietes per menjar i que permetrà a Turmo viure el somni americà. Però aquest somni haurà d'esperar una mica més del previst. "Me n'hauria d'haver anat ara, al gener, però vaig parlar amb l'entrenadora d'allà i em va recomanar esperar. Em va dir que ara el grup estava tancat i que em costaria més adaptar-me", explica la futbolista catalana, que ha decidit acabar la temporada al Sant Gabriel i fer les maletes rumb a Nova York a l'agost.

Aquesta decisió arriba, en gran part, amb motiu del calendari de competició de la lliga universitària americana, la NCAA. "La Lliga va acabar el desembre i no torna a començar fins a finals d'agost. Ara elles estaran quatre mesos en els quals només entrenaran i jugaran tres o quatre partits i jo ara no vull parar, vull continuar jugant", argumenta Turmo i afegeix: "Prefereixo esperar i marxar a l'estiu per començar des de zero". A nivell esportiu, la central catalana està convençuda que ha pres la millor decisió: "No té sentit marxar només a entrenar. Estic molt a gust al meu equip, vull gaudir de l'oportunitat que em va donar el Sant Gabriel de jugar a Primera. Al principi ens ha costat adaptar-nos però ara ens estan començant a sortir les coses i em vull quedar amb elles fins al final, passi el que passi".
Una noticia que el Sant Gabriel ha acollit molt bé. L'entrenador del conjunt adrianenc, Toni Camacho, es mostra encantat per poder comptar amb Turmo fins al final de la Lliga: "És una gran notícia que acabi la temporada ara que l'equip va agafant forma i que ella també està adaptada al grup". Turmo també pensa en clau internacional. La capitana de la selecció espanyola sub-19 vol continuar el màxim possible al combinat de Jorge Vilda: "Vaig parlar amb Jorge i també va estar d'acord en què quedar-me fins a l'agost era el millor per poder continuar participant amb la selecció".

Marta s'incorporarà a la disciplina de la St. John's University aquest estiu i compartirà vestidor amb futbolistes amb experiència i amb jugadores novells a la NCAA, com ella: "A l'equip hi ha jugadores dels quatre cursos que hi ha a la universitat, així que trobaré un grup ja consolidat però amb altres futbolistes de primer com jo". La central internacional té previst un breu viatge per conèixer l'equip i la universitat abans d'instal·lar-se definitivament: "A principis de març faré una visita a Nova York per conèixer la universitat i l'equip. Serà una visita breu, d'uns dos o tres dies i prou".
Al barri novaiorquès de Queens, Turmo començarà també la seva carrera universitària, estudiant Genètica: "Volia estudiar Farmàcia, però als Estats Units la carrera era diferent i vaig optar per Genètica que també m'encanta. Ara estic estudiant anglès cada dia per preparar-me per quan arribi allà".

UN VIATGE D'ANADA I TORNADA
Tot i que Marta Turmo es mostra il·lusionada davant aquesta gran oportunitat, té clar que el seu futur no és als Estats Units: "Marxo perquè vull viure l'experiència, sentir-me futbolista i gaudir d'un món tant diferent com aquell, però sé que tornaré. No vull quedar-me allà, la meva família, els meus amics, la meva vida, és a Barcelona.

 

Notícies relacionades

Comenta