Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Fran Sánchez: «Haig d'adaptar-me a un futbol que no coneixia en profunditat»

El nou tècnic del Barça s'estrena assegurant que l'aposta del club és «aconseguir que pugin el major nombre de jugadores de la pedrera»

FC Barcelona

«L'estil de joc del Barça està bastant definit i amb la meva arribada no diferirà massa». Fran Sánchez (Barcelona, 1977) ha optat per mostrar un perfil baix i transmetre un missatge d'il·lusió, però continuista, en la seva presentació com nou entrenador de l'equip. «M'omple d'orgull que després de cinc anys fora del club se'm segueixi considerant un tècnic amb 'marca Barça'» ha explicat Sánchez, que va viure una llarga etapa de quinze anys al futbol formatiu blaugrana abans d'emprendre dues aventures a Bahrein i al Maccabi de Tel Aviv: «Tampoc quan vaig arribar al Golf Pèrsic o a Israel era un expert en aquells futbols, però es tracta d'adaptar-se a una etapa nova, en un equip professional i enlloc millor que fer-ho allà on m'he criat»

«L'aposta del club és aconseguir que pugin el major nombre de jugadores de la pedrera, però s'ha de mirar també al mercat per intentar ser competitiu» ha dit el nou tècnic, conscient de la «màxima exigència» que li suposa el repte d'ocupar la banqueta del Barça. «L'aspecte físic no és el nostre punt fort, però tampoc ho és al masculí i ha tingut molts èxits. No ens hem de desviar de la línia i seguirem posant per davant el talent» ha dit Sánchez, que ha analitzat els dos fitxatges que fins ara ha confirmat el club: «Bussaglia és una migcentre amb gran capacitat treball i ens aportarà el plus d'experiència d'haver jugat en grans equips d'Europa, mentre Andonova pot jugar tant al mig com en atac i és molt talentosa. S'adapta perfectament al nostre estil».

PLANTER, AMB MATISOS
La voluntat de fixar-se amb la pedrera contrasta amb la marxa recent d'algunes perles del filial com Berta Pujades (a l'Espanyol) i Laia Aleixandri (a l'Atlético de Madrid). «Les dues han tingut ofertes per quedar-se, però amb 16 o 17 anys ser titular al Barça actual i del futur pinta que serà molt complicat» ha explicat el mànager esportiu, Markel Zubizarreta, que ha demanat a les joves «que tinguin paciència». «Abans de buscar fora sempre mirarem a casa, però som conscients que tenim un marge de millora en fer que el salt del filial al primer equip no sigui tan gran. Tenim futbolistes joveníssimes que topen amb la dinàmica ja totalment professional del primer equip», ha explicat Zubizarreta, que ha confirmat que entre 10 i 12 jugadores del planter faran la pretemporada amb la primera plantilla.

SOBRE JENNI: «NINGÚ ÉS IMPRESCINDIBLE»
Zubizarreta ha revelat que el club va intentar convèncer Jenni Hermoso durant tota la temporada perquè continués al Barça, però els esforços van ser en va. «Hem estat parlant amb ella durant molts mesos explicant-li el projecte. Un cop acabada la Copa, Jenni ens va comunicar que volia seguir el seu camí. Volem créixer i mantenir les jugadores que tenim però si alguna vol marxar, hem de veure com les podem substituir per seguir guanyant títols. Mirem a Europa i al món i ningú és imprescindible».

VENTURA, COORDINADOR I ENTRENADOR DEL FILIAL
Al nomenament ja conegut de Markel Zubizarreta com a mànager esportiu del femení s'hi afegirà ara la figura de Jordi Ventura com a coordinador del futbol formatiu. Ventura, fins ara mà dreta de Llorens, compaginarà el seu nou càrrec amb la banqueta del filial, del qual en serà l'entrenador en substitució de Zoe García.

 

Notícies relacionades

Comenta