Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Noves cares, projecte incert

La bona voluntat i les ganes de Joan Bacardit i Lauren Florido contrasten amb les incògnites sobre el pressupost que tindrà l'equip

Sandra Dihör (Futfem.cat)

Aquest divendres han fet conjuntament la seva primera aparició pública Lauren Florido, el nou coordinador de l'Espanyol i Joan Bacardit, el nou entrenador. Tots dos han fet una valoració sobre l'actualitat de l'equip i la nova temporada. Bacardit, que complirà la seva vuitena temporada al club, ha manifestat que ser el primer entrenador de l'Espanyol és tot un somni: «És l'oportunitat de la meva vida» i s'ha mostrat amb moltes ganes de «començar, de fer molt bé les coses i que la gent s'enganxi amb l'equip». Per al nou entrenador, que firma per una temporada, «és un premi per tot el treball que s'ha fet des de la base».

Joan ha participat en la planificació d'una plantilla que ja està «pràcticament tancada i només falten 2 o 3 incorporacions que se sumin als fitxatges i a les jugadores renovades, que s'han guanyat el dret a continuar al club després del seu bon treball a les 6 últimes jornades i que donaran el nivell perfecte per competir bé aquesta temporada».

La base de jugadores amb les quals comptarà Bacardit aquesta temporada, no van aconseguir salvar a l'equip fins a la penúltima jornada. En aquest aspecte, l'entrenador ha valorat que confia «al màxim en elles» i que coneix «el rendiment que poden donar. Ho han demostrat tan al final de la passada temporada com en el torneig que han disputat a Vila-real aquests dies».

En el capítol de noves altes, el tècnic ha explicat que les posicions que més fa falta incorporar són «una jugadora que jugui a la punta d'atac i una jugadora específica de banda». Per poder fitxar aquestes jugadores, Lauren Florido ha reconegut que no té tota la informació: «Encara no sabem de quin increment de pressupost disposarem per fer aquestes incorporacions. De moment només s'ha pogut utilitzar la mateixa quantitat que l'any passat». Això ha afectat la planificació actual: «No s'ha pogut anar a fitxar grans jugadores perquè encara no se sap quin import extra es podrà utilitzar».

De les paraules de Joan Bacardit es desprèn que aquest any es veurà un Espanyol molt camaleònic. Un equip que «es fixarà molt en el sistema del rival i que jugarà de la forma que més faciliti la victòria. Amb una pressió alta, sent valent i anant a provocar que passin coses». «Per l'experiència que tinc i pel que es va veure en les últimes sis jornades, és una forma de jugar que ha anat genial i no es mantindrà d'aquesta manera» hi ha aclarit Bacardit.

SENSE PRESSUPOST DEFINIT
En el seu segon any de projecte des de l'arribada de Chen Yansheng, l'increment gradual de pressupost era una de les claus per tornar a fer un Espanyol competitiu, però de moment, no s'està complint. Lauren Florido ha explicat que s'esta «lluitant per aconseguir més pressupost per completar la plantilla», ja que de moment assegura: «Estem treballant per fitxar amb el mateix pressupost de l'any passat per fer créixer la secció en tots els nivells». Aquesta afirmació xoca molt amb totes les manifestacions del club en aquest sentit durant l'últim any, ja que s'insistia que el pressupost augmentaria any rere any per fer un equip cada cop més competitiu. La realitat és un altre i, de moment, no s'està complint el full de ruta.

Amb aquesta situació, Joan Bacardit ha deixat clar l'objectiu de la temporada: «No volem patir aquesta temporada, però es lluitarà i treballarà per competir molt bé els primers partits. Segons com vagin els resultats i l'actitud de les jugadores, es decidirà quin serà el següent objectiu».

ANAIR LOMBA
Una de les notícies destacades de la setmana ha estat la sortida del club d'Anair Lomba. La davantera gallega mai ha dubtat en dir que volia jugar molts anys a l'Espanyol, però per circumstàncies diverses, ha hagut de marxar del club que ha estat defensant aquests últims tres anys. En aquest sentit, Lauren Florido –tot i fer poc temps que és al club- ha explicat que l'entitat blanc-i-blava volia que es quedés perquè és «una jugadora molt important i estimada a dintre de la institució», però que no s'ha pogut s'ha pogut aconseguir. També ha volgut matisar que les converses i les gestions amb la jugadora «les ha portat Titi Camúñez» i que «si algú ha d'explicar més, és ella».

 

Notícies relacionades

Comenta