Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Pas a pas

El conjunt blanc-i-blau, sabedor de les seves limitacions, viatja a Sevilla amb la tranquil·litat que va donar la victòria davant el Betis

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Com una nena que ha començat a donar les seves primeres passes, l'Espanyol vol seguir amb el seu creixement aquest diumenge a Sevilla. Ja s'ha posat dempeus i ara toca anar guanyar seguretat i embranzida per agafar un bon ritme en aquesta cursa de llarga distància que és la Lliga. Ningú no dubta que el botí que es va aconseguir dissabte passat contra el Betis és més del que es va merèixer per mèrits futbolístics, però aquest incipient Espanyol vol més i, per treball, ganes i fe, sembla que no serà. Tots i totes estan decidits a no cometre els mateixos errors de l'any passat, i això fa que aquesta pressió sigui més un al·licient, que una càrrega.

Davant seu es trobarà un Sevilla que torna a la Primera Divisió després de 2 dos anys a la categoria de plata i que ha arribat amb la intenció de quedar-se molts anys. Paco García debuta aquesta temporada com a entrenador de l'equip sevillà i tindrà la missió de fer oblidar Maribel Márquez i Ana Sánchez, les entrenadores que van aconseguir l'ascens. Un Sevilla al qual Joan Bacardit considera equiparable al conjunt blanc-i-blau: «És un equip de la nostra Lliga», asegura i afegeix: «La plantilla ha de millorar les prestacions que va tenir davant del Betis i demostrar el treball que s'ha fet durant aquest últim mes i mig». El tècnic 'perico' ha volgut recalcar «les ganes que té l'equip d'endur-se els tres punts i arribar a l'aturada de la Lliga -prevista per al próxim cap de setmana- amb 6 punts» i que això «seria espectacular».

L'entrenador blanc-i-blau veu el partit contra el Sevilla com una bona oportunitat per veure «una millor versió de l'equip, que porti la iniciativa, domini el partit, generi ocasions i que es vegi un equip més treballat». Bacardit ha descrit el rival com un equip que «lluita molt, té molta intensitat i donarà molts problemes als rivals però que, ara com ara és un equip que ha de lluitar per no baixar». Una situació en la qual també veu avui en dia l'Espanyol i és per això que el tècnic ha donat «molta importància al partit de diumenge, ja que suposaria sumar tres punts i que elles no ho fessin». I és que l'Espanyol, segons Bacardit «patirà cada partit i s'ha de ser conscient de la dificultat d'estar a una zona mitjana de la classificació». I més que el futbol que pugui fer el Sevilla, que té dues davanteres molt fortes i un joc bastant directe, Bacardit ha valorat que les seves principals preocupacions són «la calor, l'afluència en massa del públic i que a l'equip li pugui l'afectar la pressió del primer desplaçament contra un rival que sortirà a mossegar».

Per aquest partit Joan Bacardit no podrà comptar amb Estibi, Pilar i la baixa d'última hora de Clara, que es va lesionar a l'entrenament de dijous i estarà un mínim de dues setmanes de baixa amb un petit problema al genoll per culpa d'una revinclada. Tot i així, les proves no han detectat que sigui un problema greu. L'equip sortirà en tren aquest dissabte i tornarà en avió diumenge a la nit.

PRECEDENTS
L'Espanyol va empatar a 2 gols en la seva última visita a Sevilla. Va ser a la jornada 6 de la temporada 2014/15 (Amparito i Sandra Jiménez per les sevillistes i doblet de Bárbara Latorre per les blanc-i-blaves).

 

Notícies relacionades

Comenta