Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Ràfols esclata de «ràbia i impotència» via Twitter després dels fets de l'1-O

La primera capitana del Barça fa públic un text breu des de Noruega on denuncia com «es van passar els drets 'pel forro'» ahir a Catalunya

Pedro Salado (Futfem.cat)

La portera i des d'aquesta temporada primera capitana del Barça, Laura Ràfols, ha expressat la seva indignació personal pels fets ocorreguts durant la jornada del referèndum de l'1-O. En una nota a través del seu compte de Twitter, la jugadora de Vilafranca del Penedès denuncia com «es van passar pel 'forro'» els drets ciutadans a Catalunya. «La ràbia i la impotència em cremen per dins», ha escrit.

El text -redactat des de la concentració de l'equip a Haugesund, un municipi molt proper a Avaldsnes- diu textualment el següent: «Avui és el dia D després de l'1-O. Em vaig prometre que em mantindria al marge a nivell de xarxes socials, que faria el que creia que havia de fer però que no ho publicaria. Però és que ja no puc més, la ràbia em crema per dins i la impotència de veure el què està passant al segle XXI em supera. Ens omplim la boca de democràcia, estat de dret, llibertat d'expressió, dret a vot... entre mil altres drets que ahir, amb proporció o sense, se'ls van passar, com es diu a Catalunya "pel forro"».

ENTRENAMENT EN DIA D'ATURADA
Ràfols ha sigut fins ara l'única jugadora de la plantilla que ha manifestat públicament alguna opinió sobre els incidents que van tenir lloc durant el diumenge de plebiscit a tot Catalunya. Malgrat que el Barça ha acordat que s'uneix a l'Aturada General convocada per aquest dimarts i que els equips professionals no entrenaran, aquesta mesura no englobarà el femení. Les de Fran Sánchez s'exercitaran demà a les sis de la tarda a l'Avaldsnes Idrettssenter, l'escenari del partit de dimecres, l'anada de la primera ronda de la Champions League. La vaga tampoc afectarà els entrenaments de l'handbol (amb partit dimecres al Palau) ni al futbol sala, que juga precisament dimarts a Galícia.

QUATRE PARTITS SUSPESOS
El Barça es va salvar de jugar l'1 d'octubre perquè va aconseguir amb anterioritat que el partit davant el Santa Teresa (saldat amb un 10-0) es fixés dissabte i tenir així més marge de temps abans del viatge a Noruega. D'altres partits del futbol català no van tenir tanta sort i es van acabar suspenent, bé a instàncies dels clubs o, a partir de les dues de la tarda, de la pròpia Federació Catalana. El Sant Gabriel-Igualada, de Segona Divisió, i el Vic-AEM B, Sant Andreu-sant Pere i Porqueres-Pontenc, de Preferent, hauran de buscar noves dates.

 

Notícies relacionades

Comenta