Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Catalunya molt present al Futbol Draft '17

Vuit futbolistes catalanes figuren entre les joves aspirants a millor onze de l’any

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Un any més, Futbol Draft ha fet pública la llista preliminar de les candidates a millor onze de l’any. Una selecció entre les joves promeses de tot el territori espanyol entre les que figuren fins a vuit futbolistes catalanes.

Tres de les seleccionades ocupen les posicions de central. Es tracta de la futbolista del Seagull, Queralt Gómez (central esquerra), també internacional amb les seleccions inferiors d’Espanya i Catalunya. A la demarcació de central dreta hi figuren dues joves jugadores que van compartir vestidor al Sant Gabriel, Paola Soldevila (ara a la Real Sociedad) i Marta Turmo, que als últims anys està competint a la lliga universitària americana. La jugadora del conjunt basc repeteix nominació i espera tornar a ser a l’onze d’or per segon any consecutiu. A la línia defensiva també trobem una lateral dreta, la jugadora de l’Espanyol Nuria Garrote, formada al planter del Barça.

El mig del camp és, també, una de les posicions amb més representació catalana. Fins a tres jugadores nascudes a Catalunya figuren entre les preseleccionades en aquesta primera fase, totes elles en la posició de migcampiosta esquerra. Dues d’elles són futbolistes de l’Espanyol, Pilar Garrote i Carola García, i la tercera és la blaugrana Aitana Bonmatí. Per últim, trobem la davantera María González ‘Ibra’, que actualment juga al Logroño de Segona Divisió, i amb passat al Sant Gabriel i el Levante Las Planas, entre d’altres.

Els premis Futbol Draft estan organitzats en diferents fases. En aquesta primera s’han seleccionat un total de 55 futbolistes, cinc per a cadascuna de les posicions: portera, lateral dreta i esquerra, central dreta i esquerra, migcampista dreta i esquerra, banda dreta i esquerra, mitjapunta i davantera. El pròxim mes de novembre la llista es reduirà a 33 aspirants i durant aquest desembre l’organisme farà públic l’onze d’or 2017. Entre els encarregats a fer la selecció de les millors futbolistes entre 16 i 20 anys es troben representants de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), de La Liga o de l’Associació de Futbolistes i d’Agents de Futbolistes Espanyols.

CATALANES D’OR
Durant les diferents edicions d’aquests premis, són moltes les jugadores catalanes que han format part de l’onze d’or. En total, són 21 les futbolistes nascudes a Catalunya que han rebut aquest reconeixement des del 2011, quan van introduir la modalitat femenina. La jugadora que més vegades ha aparegut al millor onze de l’any ha estat la blaugrana Alexia Putellas, un total de cinc vegades. De l’any passat repeteix Paola Soldevila que va arribar a la final amb les blaugrana Mapi León i Patri Guijarro.

 

Aquesta és la llista de les 55 primeres futbolistes seleccionades:
Nuria Garrote (lateral dreta); Queralt Gómez (central esquerra); Paola Soldevila i Marta Turmo (central dreta); Carola García, Pilar Garrote i Aitana Bonmatí (migcampista esquerra); María González ‘Ibra’ (davantera); Yolanda Aguirre, Elena de Toro, Amaia Peña, Mariasun Quiñones i Ana Vallés (portera); Maria Bores, Lucía Gómez, Cintia Montagut i Claudia Roldán (lateral dreta); Carolina Hernández, Bea Beltrán, Neus Llinares, María Neira i Paula Perea (lateral esquerra); Marta Cazalla, Jennifer Santiago i Maddi Torre (central dreta); Andrea Sierra, Tibiabin Pérez, Noela Villegas i Rocíó Gálvez (central esquerra); Irene Guerrero, Andrea Marrero, Carolina Marín, Leire Baños i María Ángeles Carrión (migcampista dreta); Ainoa Campo (migcampista esquerra); Alba Redondo, Isabel Corte, Mireia García, Sheila García i Laura Pérez (banda dreta); Sheila Elorza, Laura Domínguez, Andrea Falcón, Macarena Portales i Carmen Menayo (banda esquerra); Mariona Caldentey, Teresa Rey, Natalia Montilla, Maite Oroz i Marta Peiró (mitjapunta); i Nahikari García, Paula Moreno, Lucía García i Ane Azcona (davantera).

 

Notícies relacionades

Comenta