Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Últims dies per conèixer l'onze d'or

Futbol Draft anunciarà abans d'acabar l'any quantes de les quatre catalanes de la llista poden arribar al podi

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Com cada mes de desembre, Futbol Draft anunciarà l'onze d'or de l'any. Uns premis que reconeixen les millors futbolistes d'entre 16 i 20 anys del territori espanyol. A la primera tria hi havia un total de vuit catalanes, però el segon tall ha reduït les representants i només seran quatre les jugadores que lluitaran per entrar a l'anhelat onze d'or.

A la llista s'han mantingut les defenses Paola Soldevila i Marta Turmo. La primera, actualment a la Real Sociedad però amb passat al Sant Gabriel, igual que Turmo, que ara es troba competint a la lliga universitària dels Estats Units. Ambdues han estat, a més, internacionals amb Catalunya i Espanya a les categories inferiors, arribant fins i tot a l'absoluta catalana en el cas de Paola Soldevila. No hi són, en canvi, les altres dues defenses catalanes que havien entrat al primer tall com són la lateral de l'Espanyol Nuria Garrote i Queralt Gómez, del Seagull.

El mig del camp també ha vist reduïda la seva presència catalana amb l'eliminació de Pilar Garrote, però manté dues representants de luxe: la 'perica' Carola García i la blaugrana Aitana Bonmatí. En aquesta demarcació, a més, trobem la jugadora del balear Patri Guijarro, jugadora del Barça. Per contra, María González 'Ibra', ara al Logroño de Segona Divisió, no ha aconseguit accedir a la segona ronda i deixa orfe de catalanes les posicions capdavanteres, on sí que trobem una altra mallorquina, Mariona Caldentey, ara fora de joc per greu lesió de genoll.

Després de reduir de 55 a 33 les aspirants, només les 11 millors aconseguiran entrar al prestigiós onze d'or de Futbol Draft. Un reconeixement que han rebut fins a 21 jugadores nascudes a Catalunya en tota la història dels premis. Aquest any podrien repetir premi Paola Soldevila i la blaugrana Patri Guijarro, tot i que la jugadora catalana amb més participacions en l'onze d'or és Alexia Putellas, amb cinc aparicions.

 

Aquesta és la llista de les 33 futbolistes que passen el següent tall:
Paola Soldevila i Marta Turmo (central dreta); Carola García i Aitana Bonmatí (migcampista esquerra); Elena de Toro, Amaia Peña iMariasun Quiñones (portera); Maria Bores, Lucía Gómez i Claudia Roldán (lateral dreta); Bea Beltrán i María Neira (lateral esquerra); Jennifer Santiago (central dreta); Noelia Villegas i Rocíó Gálvez (central esquerra); Irene Guerrero, Andrea Marrero i Carolina Marín (migcampista dreta); Patri Guijarro (migcampista esquerra); Alba Redondo, Isabel Corte i Mireia García (banda dreta); Sheila Elorza, Laura Domínguez, Andrea Falcón i Carmen Menayo (banda esquerra); Mariona Caldentey, Teresa Rey i Maite Oroz (mitjapunta); i Nahikari García, Paula Moreno i Lucía García (davantera).

 

Notícies relacionades

Comenta