Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Fran Sánchez: «Tenim la impressió que l'equip està creixent i que som cada vegada més fortes»

El tècnic blaugrana valora de forma positiva la primera volta, però adverteix que encara queda la meitat de competició

Pedro Salado (Futfem.cat)

Casualment l'inici d'any ha coincidit amb la cloenda de la primera volta de la Lliga, la jornada 15 ha portat el Levante al Miniestadi per enfrontar-se al líder i ho ha pagat car. El Barça ha endossat una mà de gols al conjunt granota i ha demostrat versatilitat en tots els aspectes i evolució en el poc temps que porta Fran Sánchez a la banqueta blaugrana.

Les paraules d'Andrés Tudela, l'entrenador visitant, diuen força d'aquest nou Barça: «Això d'avui és una anomalia, un peatge pel qual han de passar tots els equips i més a casa del Barcelona, on és tan difícil sorprendre en un camp tan gran» argumenta el tècnic del Levante que admet la gran superioritat del conjunt català: «Ha estat tan protagonista el Barça i ha atacat tan bé, que a l'hora de recuperar, teníem moltes jugadores properes a pilota i ens ha costat molt enllaçar la primera passada» descriu Tudela que ara que ja ha pagat els peatges més cars es prepara per a partits de la seva Lliga.

Tot i l'inflat resultat, i l'allau d'elogis de Tudela entre d'altres, Fran Sánchez percep que era un partit que es podia complicar: «Hem sortit molt conscienciades que podia ser un partit trampa, que si no el posàvem de cara aviat, se'ns podia complicar» reconeix el tècnic, que valora el treball menys visible del seu equip: «L'actitud ha estat de 10, hem estat molt serioses en les transicions, pràcticament no hem deixat que el rival pogués enllaçar el seu joc per arribar a la nostra porteria i crec que el resultat és just» descriu. L'entrenador local ja ha començat a notar l'evolució del grup: «Estem contents perquè tenim la impressió que l'equip està creixent, que cada dia som una mica més fortes» analitza Sánchez.

Només veient aquest partit ja es poden apreciar pinzellades del que representa el canvi de cicle. Primer, per les grans possibilitats posicionals que ofereix a la majoria de jugadores, canviant de rol segons les necessitats, com Alexia que passa de l'extrem a la mitja punta i de la mitja punta al pivot en funció de què requereix l'equip, tal com explica el tècnic: «Tenim una plantilla àmplia, amb jugadores que es poden adaptar a diferents situacions i posicions, per la qual cosa, també és la nostra obligació adaptar-nos». Segon, per la variació en els esquemes, traient una mica d'importància a l'habitual i trobant alternatives com avui, que s'ha passat a jugar amb dos pivots a la segona meitat: «Quan tens més jugadores al mig camp et genera una mica més de control, però les dues opcions són bones, al final són les jugadores qui fan bons els sistemes».

També per la importància que està agafant l'estratègia, que també s'ha deixat veure al segon i tercer gol a partir d'un córner calcat: «És un punt més que s'ha de treballar i donar importància perquè realment poden decidir o desencallar partits» raona Sánchez. I per últim, per les oportunitats que s'estan donant a les jugadores del filial tot i l'àmplia plantilla. L'exemple d'aquest diumenge ha estat el del debut a casa de Candela Adújar: «Crec que ha estat al nivell, tenint en compte la diferència de ritme al qual ella pot estar acostumada a Segona, per tant, felicitar-la a ella i les seves companyes del filial, que han de tenir present que això no s'atura i quan les necessitem han d'estar preparades» avisa.

Sánchez ha demostrat tenir bona mà a l'hora de portar el vestuari, repartint els minuts justament: «Tenim una plantilla en la qual qualsevol pot ser titular i ho està portant bé. Ens sentim còmodes amb ell, tant dins com fora del camp, que això és molt important» opina Patri Guijarro, una de les jugadores que ha anat agafant importància amb el nou tècnic: «Patri ha demostrat amb fets, treball i joc que està arribant a un nivell molt elevat, al últim període està sent molt assídua, és una qüestió d'esforç, treball i rendiment, i s'ho està guanyant a pols» afirma l'entrenador blaugrana.

Malgrat la bona valoració del tècnic, Vicky Losada és exigent i no es conforma: «Valoro la primera volta amb un 6 si haig de donar un número, al final hem de millorar a l'hora de no encaixar gols i la punxada que vam tenir fora de casa és el que hem de vigilar», considera la migcampista que ja pensa en els moments difícils que vindran: «Arribarà l'etapa dura al Maig, amb molts partits, molt exigents i som una plantilla llarga que ha d'estar molt seriosa, cuidar-nos i estar al 100 per 100 a cada partit» sentencia la veterana jugadora del Barça. El seu tècnic també pensa en aquests moments de futur i adverteix: «Estem a mitjans de Lliga, per tant queden molts punts i molts partits» conclou Sánchez després de proclamar el seu equip, campió d'hivern.

 

Notícies relacionades

Comenta