Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Asako deixa el Sant Gabriel

La davantera japonesa torna al seu país moguda per la situació econòmica de l'entitat blava

Futfem.cat | Pedro Salado

Asako Sakurabayashi (Fujisawa, Japó, 22.10.1991), davantera d'origen japonès, ha decidit posar punt i final a la seva etapa al Sant Gabriel. Una decisió que va arribar després de conèixer les dificultats econòmiques de l'equip adrianenc que van obligar a l'entitat a suspendre els sous de totes les jugadores i treballadors del club. L'entrenador de l'equip, Toni Camacho afirma que la futbolista japonesa li va comunicar les seves intencions de buscar un nou destí el mateix dia que van comunicar a l'equip la suspensió dels sous que rebien del Sant Gabriel: "Després de la reunió, Asako va parlar amb mi i em va dir que no comptés amb ella".

Poc després d'aquesta trobada, Asako va tornar a parlar amb el tècnic adrianenc per comunicar-li que la seva sortida seria imminent: "Em va dir que tenia la voluntat de fitxar per un equip del seu país i que marxava al Japó per tancar l'acord". Unes presses que no van agradar a Camacho: "Tot això va ser dies abans del partit que havíem de disputar a Huelva. Li vaig dir que ens estava deixant tirats, que hi ha formes millors de fer les coses. Nosaltres viatjàvem sense Carla ni Xiki i el partit era molt important".
La davantera japonesa va explicar la urgència d'aquesta decisió amb el tancament del mercat de fitxatges al Japó: "Ella em va dir que el mercat de fitxatges estava a punt de tancar i que només tenia una setmana per fer-ho efectiu si volia començar la temporada amb el seu nou equip", explica Camacho. L'entrenador blau assegura que entén totes les decisions personals, però no la celeritat i les formes que ha mostrat Asako: "Comptava molt amb ella, tenia molt pes a l'equip. Cadascú és lliure de buscar les vies que més li agradin, però tenia un compromís amb nosaltres. És cert que nosaltres tampoc hem complert el que li havíem promès (pels impagaments), però crec que aquesta reacció tant immediata no tocava".

Asako ja s'ha acomiadat de les seves companyes del Sant Gabriel i marxarà difinitivament al Japó en els propers dies. Toni Camacho ja ha preparat el relleu de l'atacant japonesa, la davantera del filial, Laura Benito. L'entrenador adrianenc explica que, tot i que encara no s'havia tancat la marxa d'Asako, ja treballava en aquest escenari: "Vaig pujar del filial a Beni amb la intenció de cobrir la baixa d'Asako. Aquest és el camí que hem de fer al Sant Gabriel, apostar per gent de la casa".

CINC ANYS A CATALUNYA
Asako va arribar a Catalunya l'any 2010 per defensar la samarreta de l'Europa. Al club escapulat va jugar les seves primeres dues temporades a la lliga espanyola. De l'entitat gracienca va anar al Levante Las Planas, on també va passar dues temporades. L'any passat, amb el descens del club planenc a Segona Divisió, va decidir fitxar pel Sant Gabriel. A l'entitat blava ha sigut un dels referents de l'equip, disputant molts minuts. Després de cinc anys al futbol català, Asako torna a casa.

 

Notícies relacionades

Comenta