Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'agenda del Dia de la Dona

El Barça organitza una dels plats forts de la jornada en una jornada amb ponències i taules rodones amb protagonistes com Laura Ràfols i Ernesto Valverde

FC Barcelona

Un dels actes centrals del dia té lloc aquesta tarda, de 15.30 a 20.30 hores a l'Auditori 1899 del Camp Nou. El Barça ha organitzat la jornada 'És futbol, i és femení' amb un programa extens que comptarà amb les ponències de les jugadores del primer equip Laura Ràfols i Marta Unzué, això com de l'àrbitra catalana internacional Ainara Acevedo. L'acte, coordinat des del grup de treball Edelmira Calvetó -que ret homenatge a la primera sòcia dona que va tenir el Barça- reflexionarà sobre el camí que ha recorregut el club des de l'amateurisme, fins a la professionalització del primer equip. A més, hi participaran diversos representants del club, així com els entrenadors dels primers equips femenins (Fran Sánchez) i masculí (Ernesto Valverde). També hi haurà una taula rodona sobre dona i medicina i es parlarà dels prejudicis al futbol. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom.

 


Foto: FC Barcelona

Però no només el Barça commemora el Dia Internacional de la Dona. També avui l'Espanyol se suma amb una iniciativa que consisteix a visibilitzar el paper de la dona a través de les periodistes que segueixen l'actualitat del primer equip masculí. D'aquesta manera, les dones periodistes seran entrevistades per jugadores del primer equip masculí de l'Espanyol. L'any passat, el club blanc-i-blau va optar per realitzar un partit amistós entre els primers equips masculins i femenins de l'entitat.

 


Foto: CE Seagull

Els actes en homenatge a la figura de la dona no es concentraran només aquest dijous. Durant el cap de setmana molts equips lluiran llaços liles -el color de les reivindicacions feministes- i commemoraran aquesta efemèride a la seva manera. Una de les més atractives tindrà lloc a l'estadi de Badalona, on el Seagull celebra una festa des de les 10 del matí. Sota el nom 'Falera Futbolera Feminista' un partidet de futbol farà possible que sobre la gespa es retrobin moltes de les persones destacades de l'entitat 'gavina' que tornaran a vestir de curt, com és el cas de la seva presidenta, Pili Ruiz. Posteriorment, el Seagull disputarà el seu partit de Lliga contra el Pardinyes (12.00 hores).

 

Notícies relacionades

Comenta