Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

És el moment per demostrar

Després d'una temporada on molts cops l'Espanyol no ha tingut les coses de cara, aquest diumenge toca sumar i certificar la permanència a Madrid

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

L'Espanyol viatja aquest diumenge a Madrid per jugar-se els 3 punts de la penúltima jornada de Lliga. A 5 punts del descens, i 6 punts en joc, a priori sembla que les blanc-i-blaves tenen les coses de cara en quant la salvació, però matemàticament no hi ha res fet encara i les de Joan Bacardit volen guanyar a Madrid per demostrar que aquest no és el lloc que mereixen a la Lliga.

La zona mitja-baixa de la taula està molt condensada: només hi ha 7 punts que separen el Madrid, proper rival de les 'periques', que estan fregant posicions de Copa de la Reina, amb el conjunt blanc-i-blau, que actualment compta amb 28 punts i a tocar del descens. Una victòria podria suposar l'escalada de vàries posicions a la classificació, i segons Bacardit, «l'objectiu que hi ha d'aquí a final de temporada és quedar el més amunt possible». El tècnic creu que la situació classificatòria actual de l'Espanyol no fa justícia en com s'ha dut a terme la temporada, on els partits «han estat molt disputats», i s'han deixat «molts punts per situacions on la mala sort ha passat factura». En quant la permanència, el tècnic barcelonès no està especialment preocupat: «Fregar el descens evidentment incomoda, però la realitat que hem viscut nosaltres durant el curs ha estat una altra diferent que el Zaragoza», i afegeix que «estar en aquesta situació fa ràbia i per tant s'ha de certificar la permanència aquest diumenge».

D'altra banda, el rival s'està jugant la plaça a la Copa de la Reina. Empatat a punts amb la Real Sociedad, si aquestes no guanyen i les madrilenyes si, tindran accés a la competició. També compta el fet que aquest serà l'últim partit a casa per les blanques per tant, això podria suposar una motivació extra. Tot i això, Bacardit ho veu positiu perquè «en temporades passades es va acusar l'Espanyol de salvar-se a les darreres jornades perquè equips com el Betis no van competir prou fortes», si diumenge hi ha victòria 'perica' i se certifica la permanència, «ningú podrà dir que cap equip s'ha deixat, perquè el rival també s'hi juga molt», afirma el tècnic.

Els dos equips clarament tenen quelcom en joc i de ben segur que serà un partit trepidant. Bacardit no ha especificat un plantejament concret, sinó que deixarà fer al rival i s'adaptarà al sistema de joc que mostrin. «Anirem una mica en funció del que facin elles, però també volem fer el que hem plantejat durant tota la temporada: intentar no encaixar i generar moltes ocasions per poder materialitzar alguna, ja que el gran problema que tenim és a l'hora de fer gols», admet el tècnic. De les principals amenaces que pot mostrar el Madrid respon amb rotunditat que la més clara es Jade, «una davantera de perfil similar a Ludmila, forta, que va molt bé d'esquenes, sap trobar espais, i té molt de gol». Com a conjunt, el Madrid és un equip «ben treballat, molt sòlid a nivell defensiu, i prou bones amb la pilota», resumeix.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta