Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Projecte continuista a la Dani Jarque

L'Espanyol manté el bloc d'aquesta temporada i només incorporarà 3-4 futbolistes, a més de l'ascens definitiu al primer equip de Julve, Solà i Llompart

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

L'Espanyol 18/19 agafa forma. A falta de conèixer el que està esperant tota l'afició, els noms dels nous reforços, el club blanc-i-blau ja ha fet la feina amb les peces de casa i ha renovat pràcticament el mateix bloc que ha competit aquest curs. En total, la direcció esportiva 'perica' ha apostat per la continuïtat de, com a mínim, 13 jugadores. La primera renovació anunciada va ser la de la prometedora Berta Pujadas. Arribava des del Barça el passat estiu, la central ha estat una peça clau a l'esquema de Bacardit i una de les futbolistes més determinants de l'equip. La defensa és la línia que més continuïtat manté de cara al pròxim curs, amb les renovacions confirmades d'Ayaki, Dulce i les capitanes Inés i Estibi. La capitania continua intacte i Paloma també vestirà un any més la samarreta blanc-i-blava. Tot i que encara no s'ha anunciat de manera oficial, la porteria tampoc es toca i Mimi i Mariajo seguiran rotant la seva posició sota pals. El club sí que ha anunciat la renovació de Baudet, Brenda, Leti Sevilla, Carola i de la 'pichichi' Eli del Estal.

El bon paper de les futbolistes del filial que més minuts han tingut amb el primer equip no ha passat desapercebut per Joan Bacardit i Elena Julve, Esther Solà i Maria Llompart deixaran de tenir fitxa del filial per formar part de l'equip amb ple dret. Un salt que també serà un bon reclam per acabar de reforçar el filial blanc-i-blau amb noves incorporacions que vegin en l'equip de Kennet Sánchez i Álex Moreno una gran oportunitat de sumar també minuts a Primera Divisió.

MATEIX MÍSTER I OBJECTIU
Tot i no assolir l'objectiu marcat a principi de temporada, quedar entre els vuit primers classificats, l'Espanyol aposta per continuar confiant en Joan Bacardit a la banqueta del primer equip. Les sensacions no han estat negatives i consideren que «s'ha treballat bé» amb el grup. La fita de l'equip tornarà a ser la mateixa, aconseguir la classificació per a la Copa de la Reina, i per fer-ho possible s'esperen 3 o 4 incorporacions -al marge de les incorporacions al primer equip de Julve, Solà i Llompart- que millorin la plantilla.

L'objectiu prioritari de la direcció esportiva és trobar una, o dues, golejadores que millori els pobres registres ofensius de l'equip. La màxima responsable d'aquesta àrea, Titi Camúñez, reconeix que és una tasca complicada: «A Espanya és difícil trobar algú perquè estan totes agafades, però avui dia els representants ofereixen moltes alternatives i segur que en una o dues setmanes ens podrem decidir per un parell de davanteres». La directora esportiva del femení assegura que busquen un perfil de futbolista més veterana: «Per tenir gol ha de tenir experiència. Les joves les podem anar pujant del filial, aquí volem algú amb experiència a Primera». A més, també tenen previst incorporar gent «amb pes» al mig del camp, una petició expressa de Bacardit per millorar en aquesta zona del camp, on tants problemes ha mostrat l'equip per controlar els partits.

Al marge de les 3 o 4 futbolistes que arribaran a la Dani Jarque, queden encara sis futbolistes sense renovar: les germanes Garrote, Clara Martínez, Luana, Rinaldi i Čonč, però no totes són baixes segures a l'equip i podria ser que alguna d'elles sí que segueixi formant part de la plantilla del pròxim curs. Tot resta pendent de les últimes converses amb el club.

 

Notícies relacionades

Comenta