Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Vicky Losada: "Als Estats Units promocionen molt més el futbol femení"

La jugadora del WNY Flash explica les diferències entre la Lliga espanyola i l'americana

Futfem.cat | Sergio Reches

Vicky Losada es troba aquests dies concentrada amb la selecció espanyola on pot fer història aconseguint, per primer cop, la classificació de la selecció per a un Mundial. La futbolista terrassenca ha aprofitat l'aturada de la National Women's Soccer League per tornar a casa. Losada jugarà 6 mesos al Barça i tornarà amb les Flash al març, a temps per realitzar la pretemporada.
En aquest primer any a Nova York, Vicky ja ha pogut comprovar les diferències que existeixen entre la NWSL i la Lliga espanyola. "El nivell de ritme i d'intensitat és molt diferent", assegura la jugadora catalana, "a Estats Units el físic és el doble que aquí, entrenem vuit cops per setmana i juguem més partits en menys temps, has de tenir un físic més fort". Destaca la gran competitivitat del caràcter americà, "allà es competeix moltíssim", però confessa que li manquen altres aspectes: "A nivell tàctic no té res a veure, aquí som molt més ordenades i tècnicament tenim jugadores molt bones".

Pel què fa a la repercussió mediàtica, Vicky s'ha trobat un escenari molt diferent a Estats Units: "Els mitjans fan un seguiment molt més important allà, els clubs i la Lliga promocionen molt més el futbol femení, tots els partits es retransmeten per Youtube".
L'afició també els recolza molt més, "la gent té una mentalitat més esportista", assegura Losada, i és que els estadis americans tenen assistències que podrien envejar alguns clubs masculins de la Primera Divisió espanyola.

Les diferències en les instal·lacions també són abismals. La futbolista terrassenca explica que tot i que ella té sort per estar al Barça, la majoria de clubs no tenen grans infraestructures i, en canvi, a la Lliga americana "tots els equips tenen bones instal·lacions". "Estats Units és el país de les oportunitats, allà no falten els espònsors. La Lliga està patrocinada i cada equip té els seus propis 4 o 5 patrocinadors".
Precisament, van ser aquestes facilitats que tenen les futbolistes per poder dedicar-se a jugar les que van portar a Vicky a viure el somni americà. El seu dia a dia, explica, "és molt diferent", se sent professional: "Allà tinc tot el temps del món, entrenem pel matí i tinc el dia per recuperar-me i dedicar-me únicament al futbol, que és el que jo volia viure".

Ara té per davant sis mesos per jugar amb el què sempre ha confessat que és el club que porta al cor: "Sempre he dit que m'encantaria jugar aquí tota la vida però portava vuit anys aquí i crec que estava una mica acomodada, volia nous objectius".
La migcampista terrassenca gairebé no ha volgut vacances per recuperar-se i es va incorporar molt aviat als entrenaments del Barça: "Xavi Llorens em va dir que m'agafés els dies de descans que volgués, però li vaig dir que volia tornar abans perquè estava a casa, anava a córrer... no és el mateix". Vicky arriba amb ganes de defensar la samarreta blaugrana però està esperant el transfer per poder jugar, motiu pel què ja es va perdre la primera jornada de Lliga i la Fase Final de la Copa Catalunya.

 

Notícies relacionades

Comenta