Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'emotiu comiat de Laura Ràfols

La portera ha volgut agrair el suport que ha rebut del seu entorn, i no ha donat pistes del seu futur

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

El passat dissabte es coneixia la notícia que Laura Ràfols, portera i capitana del conjunt blaugrana, penjaria els guants un cop disputada la final de la Copa de la Reina, després de 14 anys al primer equip. No obstant això, la vilafranquina seguirà a l'entitat barcelonista però encara no ha concretat en quina àrea, ja que només pensa «en la final de Copa».

A la compareixença, la portera ha llegit un emotiu comiat, on explicava el perquè de la seva retirada i agraïa el suport de la gent que l'envolta. Primerament, ha fet referència a Carles Capdevila llegint una cita seva: «Fa temps que penso que el més important, el més decisiu, el més transformador, és el que ens diem a nosaltres mateixos». D'aquesta manera ha explicat que «sap que ara és el moment de deixar-ho», perquè assegura no se'n vol «cansar d'aquest esport». No obstant això, Ràfols ha deixat clar que continuarà vinculada al club: «El Barça és casa meva i seguiré creixent al club com fins ara». Després d'aclarir els motius pels quals abandona la porteria 'culer', ha tingut paraules d'agraïment per la seva família, present a la sala de premsa per acompanyar-la en un moment tan especial per ella. Ràfols ha assegurat que l'ha fet «gaudir d'aquest esport».

En aquest especial moment també ha estat acompanyada per la plantilla al complet del primer equip juntament amb jugadores del filial com Candela Andújar, Claudia Pina, Anna Torrodà i Gemma Font, així com membres del cos tècnic, així com de Xavi Llorens, qui va ser el seu entrenador durant bona part dels anys al Barça. Ràfols, ha fet una menció especial a Marta Unzué, Melanie Serrano i Vicky Losada amb qui ha compartit més temps i considera part de la seva «família». Tampoc s'ha oblidat de les porteres Andrea Giménez i Sandra Paños, a qui ha volgut cedir el dorsal número 1, el qual té «molta estima» al·legant que «no pot ser de ningú més que ella».

A més, també ha valorat la confiança del club on des de petita «havia somiat jugar» i es mostra orgullosa d'haver «pogut fer créixer l'equip». Pel que fa al seu darrer partit defensant la porteria blaugrana, la final de la Copa de la Reina del pròxim dissabte, la vilafranquina ha deixat clar que «passi el que passi», per ella «són les millors». En una roda de premsa on la blaugrana s'ha mostrat visiblement emocionada, ha afirmat que sempre ha intentat oferir el millor de si mateixa, i es queda amb la gent que ha tret de tot això, que és com la seva família».

UNA LLARGA TRAJECTÒRIA
La jugadora ha destacat que el moment més especial va ser «la consecució de la primera Copa de la Reina, ja que va ser un punt d'inflexió per al femení blaugrana». Respecte al futbol femení català, Ràfols ha recordat els seus orígens a l'Atlètic Vilafranca dient que va començar a jugar amb nens i més tard, amb unes amigues de l'escola van decidir crear un equip de futbol 7 a l'entitat de l'Alt Penedès i admet que «ara ja hi ha més equips femenins, però encara queda molt camí per recórrer». Quant a referents, la portera blaugrana ha destacat «Nadine Angerer i sobretot a Víctor Valdés, a qui veia entrenar al camp annex del Miniestadi».

Pel que fa a la seva posició al camp, la de portera, creu que «defensar la porteria és ser diferent, ja que s'entrena per separat i els objectius que es tenen són diferents de la resta de jugadores». La portera ha fet una recomanació a les jugadores de les categories inferiors: «Per arribar al primer equip cal paciència, tard o d'hora t'acabes adaptant al grup, ja que sempre t'ho fan el més fàcil possible».

Quant al seu futur, la portera no ha donat pistes, ja que té «el cap posat a la final de dissabte». La vilafranquina té un bon grapat de possibilitats, ja que la seva formació acadèmica és molt àmplia cosa que li facilita poder transitar altres parts d'aquest esport. Entre les titulacions de la portera de l'Alt Penedès figuren un grau en Fisioteràpia, i diversos màsters en Medicina i Salut de l'Esport o el d'entrenadora, i actualment està treballant en la seva tesi doctoral.

 

Notícies relacionades

Comenta