Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Ruth García també s’acomiada del Barça

La defensa valenciana tanca una etapa de cinc temporades a l’equip blaugrana

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

En la primera setmana després de finalitzar la competició, els moviments al Barça continuen. La primera en acomiadar-se del club va ser Laura Ràfols, anunciant la seva retirada com a futbolista –tot i que continuarà vinculada al club-. Qui sí que sortirà del Barça serà Olga García, que s’acomiadava per carta de l’afició aquesta mateixa setmana, la mateixa via que ha triat Ruth García (Camporrobles, 1987) per dir adéu al club blaugrana.

La central valenciana tanca una etapa de cinc temporades al Barça, on ha completat un palmarès envejable: 5 Copes de Catalunya, 3 Copes de la Reina i 2 Lligues. «Crec que ha arribat el moment de posar punt final a la meva etapa en aquest club», anuncia la futbolista en una carta publicada a les seves xarxes socials. En ella, Ruth agraeix el club la seva aposta per la professionalització de la secció, el suport de les seves companyes i de l’afició, així com la tasca de tots els entrenadors i treballadors del club, amb una especial menció per Xavi Llorens: «Sempre estaré agraïda pel fet que pensessis en mi» escriu.

Reconeix que aquesta ha estat «una decisió difícil» però que ha estat «un any complicat» per la poca presència que ha tingut amb Fran Sánchez i que volia «seguir gaudint del futbol». «M’ha arribat una bona oportunitat i l’afronto amb ganes», explica en una entrevista a Barça TV en la que es pot veure la central visiblement emocionada. «A Barcelona em sento com a casa. Sempre he intentat cuidar les companyes. Algunes ho han passat malament aquest any i el passat i he intentat estar a prop d’elles, tot i que jo visques una situació similar», explica amb llàgrimes als ulls i destaca l’afinitat amb Torrejón, Alexia i Vicky, tres futbolistes que la coneixen molt bé pels anys que han compartit al Barça i a la selecció espanyola: «Són persones que han estat fonamentals a la meva vida dins i fora el vestidor».

Per últim, assegura que marxa «amb la consciencia tranquil·la d’haver sumat pel grup sempre, quan era titular en cada partit i quan no». «És una herència que m’agradaria deixar al vestidor: primer el grup i després la jugadora». El seu futur es coneixerà en les pròximes setmanes. Ruth García és internacional amb Espanya i abans del Barça havia jugat tota la seva carrera professional al Levante, amb qui va aixecar dues Copes de la Reina i un títol de Lliga.

 

Notícies relacionades

Comenta