Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Catalunya continuarà tenint tres àrbitres a Primera

L'ascens de la veterana Victoria Petrova cobreix el descens de Paula Líndez

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

La Primera Divisió tornarà a tenir un marcat accent català entre les àrbitres de la categoria, amb tres representants. Mantenen la condició assolida el curs passat Ainara Acevedo (delegació de Barcelona) i Ylenia Sánchez (Penedès-Garraf), que han superat els exàmens demostrant que tenen el nivell necessari per dirigir partits de la màxima categoria. De fet, aquesta temporada Acevedo ha fet història convertint-se en la primera àrbitra catalana que ha aconseguit la distinció FIFA que l'acredita com a àrbitra internacional.

La mala notícia ha estat el descens de Paula Líndez, de la delegació del Vallès Occidental, però una altra catalana ha aconseguit ocupar la seva plaça. Es tracta de Victoria Petrova, àrbitre veterana, de 32 anys i amb més de 15 temporades d'experiència dirigint partits de futbol. Nascuda a Bulgària, va arribar a Catalunya amb només 5 anys i és una referent de l'arbitratge català reconeguda als camps per ser una àrbitra valenta i amb caràcter.

L'elit de l'arbitratge femení queda format, doncs, per 22 col·legiades d'arreu del territori espanyol. Han descendit aquesta temporada la catalana Paula Líndez, així com la madrilenya Kinga-Hajnalka Lobeschus. A més, Patricia Tórtola, del col·legi valencià ha renunciat a la seva plaça per petició pròpia. Per cobrir aquestes baixes la temporada 2018/19 hi haurà quatre noves cares: Victoria Petrova (col·legi català), Beatriz Cuesta (gallec), Arantza Gallastegui (basc), Amy Peñalver (balear) i María Romero (valencià).

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta